2018. december 14., péntek
Szilárda

Belföld

Migránssimogató szak a Soros-egyetemen

A Soros-egyetem feladata, hogy a nemzetközi spekuláns migránsbarát politikáját támogató döntéshozókat képezzen, így befolyásolva az európai politikát – ezt a Soros-szervezet, az OSF egyik jelentése részletezi. Az Origo szerint a DCLeaks által nyilvánosságra hozott Soros-dokumentum  azzal is számol, hogy “új befolyásolási technikákat is be kell vetni”, ha elfogynak az érvek.

Meglepő nyíltsággal részletezi a Soros György féle Open Society Foundation migrációt elősegítő fiókszervezete, az IMI (International Migration Initiative – Nemzetközi Migrációs Kezdeményezés) egyik nyilvánosságra került jelentése, hogy a migránsbarát politika széleskörű elterjesztésében hatalmas szerep hárul a Soros-szervezeten belül a CEU-ra, vagyis a Közép-Európai Egyetemre.


A Soros dokumentumok

Egy éve, 2016 nyarán történt, hogy egy DC Leaks elnevezésű csoport nyilvánosságra hozta Soros György civil hálózatának több ezer olyan dokumentumát, amelyeket az Open Society Foundations (Nyílt Társadalom Alapítvány, OSF) és fiókszervezetei belső felhasználásra készítettek – írja az Origo.

Az IMI saját tevékenységéről szóló jelentésében kifejti, hogy munkája során 2014-2016 között összesen negyven alkalommal támogattak 22 mozgalmat, amelyek a migrációt elősegítő tevékenységet végeznek. Valamivel több, mint 4,35 millió dollárt fizettek ki 11 globálisan is tevékeny szervezetnek, további 3,8 millió dollárt pedig másik 11 csoport között osztottak szét, amelyek a végrehajtás területén dolgoznak.

Az Origón elemzett jelentés kifejti, hogy a migrációt segítő tevékenységben a CEU kiemelt szerepet kap: a politika szereplőit, vagy az oda készülő jelölteket kell migránsbaráttá formálni, míg az MPI azt kapta feladatául, hogy a migrációval kritikus gondolkodásra nyilvánosan reagáljon, a Columbia Globalnak pedig konkrét javaslatokat kell az asztalra tennie.


MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Kapcsolódó Cikkek