EUR: 347,75 Ft
CHF: 328,25 Ft
2020. május 27., szerda
Hella

Belföld

Milliós cuccokkal haknizik a Momentum

Legalább kétszer annyiba kerülhetett szakértők szerint a Momentum munkaünnepi rendezvénye, mint amennyit a párttá alakult mozgalom bevallott. Közleményük szerint 2,6 millió forintot áldoztak a gigabulira, de hozzáértők szerint csak a LED- és hangfalak bérlése kerülhetett ennyibe. Juszt László egykori tévés ezt számon is kérte rajtuk.

Juszt László (Fotó: Máté Krisztián)

Hatalmas LED-falak, kivetítők, színpadtechnika – a Momentum megadta a módját, hogy újfent kormánybuktatásra buzdítsa a budapestieket. Olyannyira, hogy ez többeknek már fel is tűnt, köztük a korábbi oknyomozó tévés újságíró Juszt Lászlónak, aki ezt számon is kérte blogjában.


„Miből futotta a Momentumnak a sokmilliós színpadi technikára? Tudom, hogy ezzel most sokak haragját fogom kivívni, de akkor is le kell írnom. Ott voltam majd minden CEU-tüntetésen, aláírtam – pedig nem szoktam – a momentumosok felhívását. Most is először őket kérdeztem privátban. Nem válaszoltak. Így hát nyilvánosan is megosztom a kételyeimet” – írta blogjában Juszt László, aki szerint a színpad, a hangosítás, az óriáskivetítők költsége elérhette az 5,4-5,6 millió forintot.

Majd hozzátette: „Szóval miből? Csak könyörgöm, ne kezdjétek hazugsággal! Ne mondjátok, hogy adakozásból!”


Mi is feltettük kérdéseinket a Momentumnak, amely az alábbi Facebook-bejegyzés linkjét küldte el a Lokálnak: „Hétfői tüntetésünk költsége 2 618 359 forint volt. Ez tartalmazta a teljes színpadtechnikát, a technikai eszközöket, a sátrakat, a szállítási költségeket, valamint a helyszínbiztosítás költségeit. A tüntetés költségeinek felét sikerült a helyszínen összegyűjtött adományokból fedezni. A költségek másik felét pedig megtakarításainkból fedeztük.”

Egy lapunknak nyilatkozó rendezvényszervező szerint azonban „nem stimmel a matek”. Csak az óriáskivetítők mintegy 1,2 millió forint értékű bérlésére és a rendezvényről készült fotók alapján a színpadra beállított 28 hangfal kibérlésére (szakértőnk szerint 1,4 millió forint) lehetett elég ez az összeg. Ugyanakkor a szakember szerint ehhez még hozzájönnek a színpad, a tetőszerkezet, a helyszínbiztosítás és az áramfejlesztés költségei, amelyekkel együtt a rendezvény összköltsége a hatmillió forintot is meghaladhatta.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Autósmozi az Árkád tetején

  Autósmozi az Árkád tetején

  Oscar-díjas filmek, görkoris felszolgálók, érintésmentes fizetés – egyedi és biztonságos kikapcsolódást kínál a főváros új autósmozija.

 • Koronavírus-egységben ment életet Áron

  Koronavírus-egységben ment életet Áron

  Székely Áron mentős annak a koronavírus egységnek a tagja, akik elsőként mennek ki fertőzésgyanús esetekhez. Fontos számukra, hogy lelkileg is tudják támogatni azokat, akik súlyos állapotban vannak.

 • Költségvetés 2021: 2295 milliárd jut a családoknak

  Költségvetés 2021: 2295 milliárd jut a családoknak

  Varga Mihály pénzügyminiszter a parlamentben kedden átnyújtotta Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének a 2021-es költségvetést, amelyről elmondta, hogy ez a gazdaságvédelem költségvetése a járványügyi készültség fenntartásával.