EUR: 322,83 Ft
CHF: 286,85 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Érd

Miniszervizek kerekezőknek

Hat úgynevezett bringapontot helyezett el Érden a Fidelitas városi csoportja. Ezeket a kerékpárosok által ingyen használható miniszervizeket május 14-én mutatták be a nagyközönségnek a Polgárok Háza bejáratánál.

Az egyedi tervezésű és egy gyors, szakszerű javításhoz szükséges szerszámokkal – egyebek mellett defektjavító készlettel, marokkulcskészlettel, villáskulcsokkal, pumpával – felszerelt kis szekrényeket a város hat pontján helyezték el.


A kis szekrény polcain a legszükségesebb eszközök kaptak helyet

Így ettől kezdve az Érd Arénánál, a Polgárok Házánál, a Köleses Sörözőnél, a Gyros Mánia bejáratánál, a Szieszta Cafénál és az Intersparnál állnak a bajba jutott kerékpárosok rendelkezésére.

Az ötletgazda a városi Fidelitas-csoport alelnöke, Vágó-Szincsák Sára, aki – mint elmondta – többször járt már pórul bringázás közben, és mivel nem volt lehetősége megjavítani a biciklijét, tolnia kellett hazáig.

A csoport elnöke, Riebel Zsófia elmondta a Lokál Extra munkatársának: az érdi Fidelitas fontosnak tartja, hogy az érdi kerékpáros-közösséget támogassa, ezáltal sportolásra, egészséges életmódra és közösségépítésre sarkallja az embereket. A miniszervizekkel az érdi bicikliseket kívánják kiszolgálni; lehetőséget kínálni arra, hogy ha bajba kerülnek Érden, akkor kétkerekűjüket meg tudják javítani, ne kényszerüljenek egy kerékpárszervizt keresni. Megjegyezte azt is, hogy a bringapontok csaknem félmillió forintból valósultak meg, de a jövőben szeretnék bővíteni az állomásokat, az új címekhez javaslatokat várnak a [email protected] e-mail-címre.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.