EUR: 322,42 Ft
CHF: 284,45 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Győr

Most kiderül, mennyire virágos a városunk!

Csak a név új, a törekvés régi: ez is lehetne a mottója a helyi környezetszépítő versenynek, amelyet idén is meghirdet a győri önkormányzat. Jelentkezni családi ház, társasház, erkély és üzletek teraszai kategóriában lehet, a nyeremények értékesek, úgyhogy játékra fel!

– Az önkormányzat és a Győr-Szol Zrt. mindent megtesz a város virágosításáért, tisztán tartásáért, tavaly közel százezer palántát ültettünk el, idén ennél is többet – kezdte Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester.


Radnóti Ákos alpolgármester  jelentette be a versenyt 
Fotó: O. Jakócs Péter

– A munkának meg is lett az eredménye, hiszen a Virágos Magyarországért országos környezetszépítő versenyen Orbán Viktor miniszterelnöki különdíját nyerte el Győr. Az idén is részt veszünk a versenyben, és megköszönjük a lakosságnak, ha a környezet szépítésével maguk is hozzájárulnak ehhez a munkához – tette hozzá, majd kiemelte: ettől az évtől a Virágos Városunk Győr nevet viseli a pályázat. Ez továbbra is a környezet- és természetvédelmi szemléletformálás egyik eszköze, amely a környezetünk tisztán tartására, a szelektív hulladékgyűjtésre, közvetlen környezetünk széppé varázsolására motiválja a lakosságot.

Ilyen egy szépen gondozott, virágos családi ház
Fotó: O.Jakócs Péter

A versenybe magánszemélyek, lakóközösségek és üzletek jelentkezését várják családi ház, társasház/lakásszövetkezeti lakótömb, erkély és üzletek teraszai és/vagy környezete kategóriában. A társasházak, lakásszövetkezeti lakótömbök esetében egy háztömb vagy legalább két lépcsőház lakóinak összefogása szükséges a jelentkezéshez. A versenybe nevezni május 20-ig lehet, nevezési lap a Városháza portájáról kérhető, kivágható a Győrplusz Hetilap április 21-i számából és letölthető az önkormányzat honlapjáról. A nevezést a Polgármesteri Hivatal Településfejlesztési Főosztályára (II. em. 237.) kell eljuttatni, illetve postán a 9021 Győr, Városház tér 1. címre. A borítékon fel kell tüntetni: „Virágos városunk Győr ” verseny.


A környezetszépítés mindenki érdeke
Fotó: O. Jakócs Péter

A szakemberekből álló szemlebizottság a nyári hónapokban helyszíni bejáráson értékeli a pályázók által gondozott területeket. A kategóriák első három helyezettje vásárlási utalványban és oklevélben részesül, valamint a „Virágos Városunk Győr” 2017 tábla kihelyezésére lesz jogosult. A vásárlási utalványok értékét az idén ismét megemelték. Családi ház kategóriában az első 150 ezer, a második 125 ezer, míg a harmadik helyezett 100 ezer forintos utalványt vehet át. A társasházak, illetve üzletek teraszai és/vagy környezete kategóriákban a nyeremény 300 ezer, 250 ezer és 200 ezer forint, míg az erkélyek esetében az utalványok értéke 75 ezer, 50 ezer és 25 ezer forint. A díjazottak a vásárlási utalványokat kertészeti eszközök, anyagok, növények beszerzésére fordíthatják.

Megéri, ha szép az erkély
Fotó: O.Jakócs Péter

Kapcsolódó Cikkek

 • Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az Európai Unió diplomáciai kommunikációs hálózatához, olyan tartalmakat töltve le, amelyekben európai diplomaták fejezik ki aggályukat Donald Trump amerikai elnök kormányával, az Oroszországgal és Kínával való “küzdelmekkel” és annak kockázatával kapcsolatosan, hogy Irán feléleszti nukleáris programját – számolt be internetes oldalán a The New York Times (NYT).

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.