2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Belföld

MSZP–DK összefogás Rolex Laciért

Az elmúlt másfél hónap során számos zavaros információ került elő Botka László, Szeged MSZP-s polgármestere vagyoni helyzetével összefüggésben – emlékeztetett a szegedma.hu.

Botka László polgármester koncentrál /Fotó: szegedma.hu

A múlt héten ezért Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő Nógrádi Tiborral, a Fidesz helyi elnökével közösen vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményezett a szocialista városvezető ellen. Szegeden ezzel a témával a jogi bizottság foglalkozik, amelynek kilenc tagja közül hatan az MSZP, illetve a DK színeiben politizálnak, így nem csoda, hogy a kezdeményezést leszavazták.


Binszki József, a jogi bizottság DK-s elnöke a szegedma.hu kérdésére azt mondta, hogy a témáról folytatott hosszas vita személyeskedésektől sem volt mentes, de szerinte szakmai döntést hoztak azzal, hogy a többség leszavazta a vagyonnyilatkozat-tételi eljárást. A döntésre Hollik István reagált, aki szerint így most már biztosan állítható, hogy Botka Lászlónak takargatnivalója van vagyoni helyzetével kapcsolatban. Ismert: a közelmúltban egy méregdrága dzsipről derült ki, hogy Botkáék használják, majd arról szóltak a hírek, hogy az MSZP-s miniszterelnök-jelöltnek milliós Rolex órája van. Emellett azt is bevallotta, hogy kifelejtett egy földterületet a vagyonnyilatkozatából.

Kapcsolódó Cikkek