EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Dunaújváros

Muki emlékfalat kapott

Emlékfalat állítottak fel Mukinak, a kis vonatnak a Dunaferr iskola előterében. Muki korábban a Vidám Parkban állt, ma a Vasmű úton, a város közepén szerez sok-sok örömet a gyermekeknek – többek között a Dunaferr diákjainak köszönhetően. 

A Vidám Park bezárása után „gazdátlanul”, elhagyottan állt Muki, a kis vonat az üres park közepén. Néhány évvel ezelőtt azonban Orosz Csaba dunaújvárosi tűzoltóparancsnok kezdeményezésére felújították Mukit, és a Vasmű útra, a városközpontba helyezték, ahol jó időben rengeteg gyermek játszik rajta. A kis vonat újjászületésében a Bánki és a Dunaferr szakközépiskola is részt vett.


A dunaferres diákoknak köszönhetően született újjá Muki, a kis vonat

 

Az áldozatos munkának köszönhetően régi pompájában tündökölhet a Vidám Park egykori dísze. A munkálatok során azonban számos olyan elem is maradt, amelyet nem tudtak elhelyezni a felújított vonaton – ezekből a lemezekből emlékfalat hoztak létre a Dunaferr iskola előterében. Mint azt Zemankó Zoltán, az intézmény megbízott igazgatója elmondta, ez a fal a diákok áldozatos munkájának is emléket állít. Kiemelte: ahogy a város, úgy a Dunaferr iskola is magáénak érzi Mukit.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.