EUR: 323,00 Ft
CHF: 286,29 Ft
2018. december 10., hétfő
Judit

Belföld

Nagy István: Négy százalékra csökkent a munkanélküliség

A polgári kormányzás alatt a korábbi 12 százalékról mintegy 4 százalékra csökkent a munkanélküliség, idén pedig elérhető a teljes foglalkoztatottság is – mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Az államtitkár hozzátette: ahol még nincsenek munkahelyek, ott a segélyek helyett bevezették a közmunka programot, mindez szociológiai és társadalmi szempontból is fontos folyamat volt. A következő lépés a közmunka programban foglalkoztatottak átvezetése lesz a versenyszférába. Mindehhez béremelések – a minimálbér és a szakmunkás garantált bérminimum emelése – kellenek – mondta.


A munkahelyteremtési lépések közül példaként említette a Kelet-Magyarországon – Kecskeméten, Nyíregyházán, Kisvárdán – történt beruházásokat, amelyeknek köszönhetően a térségben nőtt az ipari munkahelyek száma. Ezek az új munkahelyek minőségi munkaerőt igényelnek, ezért ezekben a térségekben fontos az oktatás, a szakképzés szerepe a versenyképes tudás biztosítása érdekében.

Kapcsolódó Cikkek

  • Piacképes startupoknak ajánl 50 milliós befektetést az MVM Csoport

    Piacképes startupoknak ajánl 50 milliós befektetést az MVM Csoport

    Egyenként akár 50 millió forint magvető befektetést és akcelerációs szolgáltatásokat vehetnek igénybe az MVM Edison startup versenyének győztesei; az MVM Csoport harmadik alkalommal kiírt innovációs pályázatára január végéig jelentkezhetnek ígéretes ötleteikkel az innovatív fejlesztők – közölték a szervezők.

  • Tízmillióért kelt el Radnóti Miklós kézirata

    Tízmillióért kelt el Radnóti Miklós kézirata

    Ötmillió forintos kikiáltási árról indulva végül 10 millió forintért kelt el Radnóti Miklós klasszikusának, a Járkálj csak, halálraítélt című versnek egyetlen fennmaradt kézirata a Központi Antikvárium péntek esti árverésén.