EUR: 322,22 Ft
CHF: 285,10 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb

Nagy visszatérők a vízilabda-válogatottnál

A női vízilabda-válogatott után a férfiaknál is kiderült, mely játékosok készülhetnek a FINA 2017 Világbajnokságra. Märcz Tamás szövetségi kapitány keretében öt-öt szolnoki, egri és OSC-s, valamint egy-egy Honvéd-, Szeged- és BVSC-pólós kezdi meg a világbajnoki felkészülést.

A játékosok már pontosan tudják, mint vár tőlük Märcz Tamás szövetségi kapitány (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

A névsorban négy olyan pólós található, aki Märcz Tamás eddigi keretedzésein nem volt ott – közülük Varga Dénessel és Hárai Balázzsal a szakvezető korábban megbeszélte, hogy bár a feszített tempó miatt kicsit több pihenőre van szükségük, természetesen vállalják a vb-felkészülést. Mellettük az egyik újonc a kapus  Bisztritsányi Dávid, akiről Märcz Tamás elmondta, hogy ugyan egyik összetartásra sem hívta meg, de figyelemmel kísérte a munkáját.


A válogatott kerete
Kapusok: Bisztritsányi Dávid (OSC), Decker Attila (Honvéd), Nagy Viktor (Szolnok)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (OSC), Bedő Krisztián (Eger), Decker Ádám (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Gór-Nagy Miklós (OSC), Hárai Balázs (Eger), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Manhercz Krisztián (Szeged), Mezei Tamás (Szolnok), Salamon Ferenc (OSC), Török Béla (BVSC), Varga Dénes (Szolnok), Vámos Márton (Szolnok), Zalánki Gergő (OSC)

Az egyik legnagyobb visszatérő a világbajnok Gór-Nagy Miklós.
– Annak ellenére, hogy nem kapott szerepet a válogatottban, rajta tartottam a szemem, hiszen mégiscsak az egyik legjobb védő a mezőnyben. A szezonban kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtott, újra azt a Gór-Nagy Miklóst láthattuk a vízben, aki nemcsak hátul megbízható, hanem a támadásoknál is lehet rá számítani.
Mint megtudtuk, az edzői stábhoz csatlakozott  Zala György is, aki a nyári felkészülésen erőnléti edzőként irányítja majd a tornatermi munkát. Ő szintén visszatérő, hiszen a Kemény-időszakban is a nemzeti csapatnál dolgozott.
– Nem mellesleg három és fél évet dolgoztam vele a BVSC-ben, kölcsönös közöttünk a bizalom, jó az együttműködés, garantáltan jó lesz az erőnléti felkészítés – tette hozzá Märcz Tamás.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.