EUR: 323,15 Ft
CHF: 287,06 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Extra

Nagyijával száguld Viki

Egy német autópályán 200 kilométeres sebességgel száguldott nagymamájával Kiss Viktória, a legjobb magyar női motorversenyző. A 79 éves Saci mama amikor leszállt a nyeregből, fülig érő szájjal ennyit kérdezett: mikor viszel még egy kört?

A kecskeméti Kiss Viki tavalyelőtt Katarban megnyerte a nyílt nemzetközi bajnokságot, az előző évben pedig második lett. A csinos lány számtalan férfit utasított maga mögé, amire a futam végén sokan rácsodálkoztak. Volt, aki megsértődött, de a többség sportszerűen gratulált neki. Olyan is akadt, aki kijelentette: szívesen tanulna tőle.


– Még ma is kiráz a hideg, ha eszembe jut, hogy Katarban bajnok lettem. Az ottani magyarok kijöttek a sivatag közepén épült versenypályára szurkolni. Amikor a dobogó tetejére léptem, magyarul kiabáltak, ünnepeltek, és együtt sírtuk, énekeltük végig a Himnuszt – emlékezik Viki. Tizennyolc esztendősen kezdett versenyezni, leghűségesebb szurkolója a 79 éves nagymamája, Gitta néni, aki a hazai futamokra is elkíséri őt. De a másik nagyi, a szintén 79 esztendős Saci néni is bevállalós, nemrég egy német autópályán 200 kilométeres sebességgel száguldottak együtt. Amikor leszállt a nyeregből, fülig érő szájjal ennyit kérdezett: kislánykám, mikor viszel még egy kört?

– Volt, hogy buktam a motorral, de a bőrruhám megvédett a sérüléstől. Nincs bennem félelem, élvezem a száguldást – tette hozzá Viki.

Kapcsolódó Cikkek