EUR: 323,05 Ft
CHF: 286,81 Ft
2018. december 10., hétfő
Judit

Egyéb Hódmezővásárhely

Nagymágocsra kerekeztek

Az EVP-Egészségfejlesztési Iroda és a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány évadnyitó biciklitúrájának célpontja ezúttal Nagymágocs volt. A mintegy 60 kilométeres távra az április végi borongós időjárás ellenére is szép számmal vállalkoztak.

A nagymágocsi túra mintegy 60 kilométer, amelyet körülbelül 6 óra alatt teljesítettek.

A Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány és az Egészségfejlesztési Iroda évek óta szervez közös programokat. Maga az alapítvány már 15 éve járja Vásárhely környékét, igyekeznek minél jobban bebarangolni a vidéket, és a tavaszi, nyári, őszi időszakban rendszeresen szerveznek túrákat 30 kilométeres körzeten belül.


A Székelykaputól indult a menet

– Nagymágocson a Károlyi-kastélyt szeretnénk megnézni. Sokan nem tudják, milyen csodálatos érték van itt a közelünkben, alig 30 kilométerre tőlünk – fogalmazott dr. Berényi Károly gyermekorvos, a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány alapítója, aki hozzátette, hogy ilyen időben az egyik legfontosabb a megfelelő ruházat, akár sapkát, kesztyűt is lehet viselni, hiszen a városon kívül a szél sokkal erősebb.

Dr. Berényi Károly

– Leginkább a városban szoktam kerékpározni. Nagyobb túrán eddig egyszer vettem részt, akkor Aradra bicikliztünk. Engem nagyon érdekel a kastély is, illetve ez egy kihívás az embernek. Az ilyen túrák arra nagyon jók, hogy az ember kap egy képet saját magáról, hogy mennyit bír. Ez a mostani 60 kilométeres táv elsőre soknak tűnik, de szerintem teljesíthető – mondta Dorottya. A fiatal pár a kerékpározásra külön edzéssel nem készült, maximum a napokban a városon belül egy picit többet bicikliztek a megszokottnál.


Kacsó Dorottya és Kondor István

A csapat fél 10 környékén hagyta maga mögött a Székelykaput, hogy nekivágjon a körülbelül hatórás túrának.

Kapcsolódó Cikkek