EUR: 323,24 Ft
CHF: 286,36 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Nyíregyháza

Nagypehelysúlyú büszkeségünk

A nyíregyházi Kovács Zoltán lett a 2016. év ifjúsági profi ökölvívója. Az NYVSC Big Boxing öklözője a MÖSZ profi tagozatának díját a Felix Promotion székesfehérvári rendezvényén vehette át, és a szakemberek szerint hamarosan akár világbajnoki címért is ringbe szállhat. Az biztos, hogy a fiatal bokszoló tartogat még meglepetéseket, néhány hete például lírai oldalát is megmutatta – énekesként tűnt fel egy videóklipben.
– Az általános iskola hatodik osztályába jártam, amikor először szerettem volna bokszolni járni, de a szüleim inkább a focit pártolták. Egy ideig csináltam, de a csapatsport nem igazán az én műfajom, meg elég verekedős gyerek voltam, úgyhogy nem telt el sok idő és a boksznál kötöttem ki, 2008-ban kezdtem el edzésekre járni. Az elejétől kezdve nagyon szerettem ezt csinálni. Minden feladatért és gyakorlatért odáig voltam, és az edzőmért, Nagy Lajosért is. Rengeteget köszönhetek neki, mindig támogat a felkészülési időszakokban, és a bunyók előtt is nagyon jó hatással van rám – kezdte a huszonnégy éves tehetség.

Az Év Ifjúsági Profi Ökölvívója díjat is kiérdemelte fantasztikus sportteljesítményével (Fotó: Kovács Zoltán magángyűjteménye)

A Caramelként is ismert nagypehelysúlyú bokszoló elképesztő alázattal viszonyul az ökölvíváshoz, és noha párját ritkító eredményeket tud maga mögött, nem szállt a fejébe a siker.


Európa-bajnok a nyíregyházi bokszoló (Fotó: Kovács Zoltán magángyűjteménye)

– Az a legfontosabb, hogy tudjam, mindig van hova fejlődni. Sokan mondták már az elején is, hogy van érzékem ehhez, de ez nem jelenti azt, hogy el kellene szállnom. A legbüszkébb arra vagyok, hogy novemberben megszereztem a Bokszvilágszervezet (WBO) Európa-bajnoki címét a Felix Promotion székesfehérvári gáláján – árulta el a nyíregyházi fiatal, aki egy tízmenetes mérkőzésen egyhangú pontozással bizonyult jobbnak ellenfelénél, Cosmas Chekánál. Európa-bajnoki övét pedig azóta megvédenie is sikerült, egy lendületes bunyóban győzött kihívója ellen. Nem véletlen tehát, hogy néhány hete őt választották 2016 ifjúsági profi ökölvívójának, azonban ezzel egy időben jól meglepte környezetét. Az NYVSC Big Boxing öklözője, aki egyébként tetoválóként dolgozik, szabadidejében dalokat ír, énekel és zongorázik.

A zord külső művészi lelket takar: Zoli a bunyón túl tetovál, zenél és énekel is (Fotó: Kovács Zoltán magángyűjteménye)

– Lehet, hogy elsőre ez furcsának tűnhet, de engem a zene kapcsol ki. Egy durva edzés után, ami fizikálisan és lelkileg is megterhel, nagyon jó otthon leülni a zongora elé, vagy csak szimplán írni valamit. Néhány éneklős minivideót kitettem az egyik közösségi oldalamra, ezután keresett meg a nyíregyházi LifeStyle rapformáció két tagja, hogy szeretnék, ha énekelnék a legújabb, Merre jársz című dalukban, amihez végül videóklipet is készítettünk. Nagyon jó volt a forgatás, tetszett ez a világ – mesélte az azóta #zolink művésznevet felvett bokszoló, akinek hangját hallva csak remélni tudjuk, hogy hamarosan önálló dallal érkezik.


Kilenc éve bokszol (Fotó: Kovács Zoltán magángyűjteménye)

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.