2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb I.kerület II.kerület XII.kerület

Negyvenéves a Lúdas Matyi!

Idén negyvenéves minden idők egyik legnézettebb magyar rajzfilmje, a Dargay Attila által rendezett Lúdas Matyi, amely az egykori Pannónia Filmstúdióban készült.

A Hűvösvölgyi út 64–66. szám alatt felújított Pannónia Stúdióban Henrik Irén operatőr, Dargay özvegye és munkatársa nyitotta meg a Balázs Béla-díjas magyar rajzfilmrendező és képregényrajzoló alkotásaiból összeállított ünnepi kiállítást.

Henrik Irén, Dargay Attila özvegye és munkatársa
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.