2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Szolnok

Nem lehet elég korán kezdeni

A közlekedési szabályok ismerete legalább annyira az alapvető kultúra része, mint az, hogy illemtudók vagyunk. Hiszen ha ezeket nem sajátítjuk el idejekorán, akkor az nagyjából olyan, mintha olvasni vagy írni nem tudnánk.

Ezt ismerte fel a Szolnoki Rendőrkapitányság és a városi polgárőr-egyesület, amikor kihelyezett KRESZ-órát tartott a múlt héten a Szent Tamás Görögkatolikus Általános Iskolában. A szakemberek nem tétlenkedtek, hiszen nemcsak interaktív közlekedési pontot állítottak fel, hanem egy tanpályát is kijelöltek az intézmény udvarán. Így amit a gyermekek megtanultak elméletben, rögvest ki is próbálhatták a gyakorlatban.


Sokan teljesítették a tanpályát (Fotó: Szolnok Városi Polgárőr Egyesület)

Hiánypótló rendezvény volt ez, hiszen sajnos az iskolákban még mindig kevés szó esik a közlekedési szabályokról, holott a fiatalok már nagyon korán két kerékre pattannak. Elég csak arra gondolni, hogy mennyi tanuló jár kerékpárral iskolába, edzésre vagy a barátokhoz. Ennek ellenére valószínű, hogy tízből csak három KRESZ-táblát ismernek fel, és például nincsenek tisztában azzal, mit is jelent a jobbkéz-szabály, vagy hogy milyen segédberendezéseknek kell lenniük a biciklin.

Remélhetőleg a szakértők több iskolába is ellátogatnak majd, hiszen nem csak a rendőrök és a polgárőrök feladata, hogy a biztonságos közlekedésre oktassák a legkisebbeket, mert ez egy olyan terület, amellyel előbb-utóbb mindenki találkozik, a csonka gúla területével és Coulomb törvényével pedig nem biztos.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.