2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb Dunaújváros

Nem maradt benne tüske

Elégedett lehet teljesítményével Selmeci Levente. A Dunaferr SE versenyzője a Tüske Uszodakomplexumban rendezett iskolai úszó-világbajnokságon vett részt, ahonnan három éremmel térhetett haza.

17 országból mintegy 300 úszó érkezett Budapestre, a Magyar Diáksport Szövetség által rendezett Iskolai Úszó Világbajnokságra, amelynek a Tüske Uszodakomplexum adott otthont. A fiatalok több mint negyven számban versenyeztek. A magyar csapatot a tizenkét válogatott úszón kívül a móri Táncsics Mihály Gimnázium lány- és a Győri Móra Ferenc Általános Iskola és Szakgimnázium fiúcsapata alkotta, akik összesen hét érmet: két arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet szereztek.


A sikerekből jelentősen kivette részét a dunaújvárosi Selmeci Levente, aki a hódmezővásárhelyi Süli Ákos mellett a legeredményesebb úszónak bizonyult. Mindketten három-három éremmel gazdagodtak a nemzetközi diákversenyen. A dunaújvárosi úszó 200 méteres vegyesúszásban arany-, a 4 x 100 méteres váltó tagjaként ezüst-, 100 méter pillangón pedig bronzérmet érdemelt ki.

Selmeci Levente (középen) bizonyult a legjobbnak 200 méter vegyes úszásban

 

Az esemény rangját jelzi, hogy a díjkiosztón  többek között dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár,  dr. Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke,  Martinek János, a magyar öttusa-válogatott szövetségi kapitánya és Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke adták át az érmeket.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek