2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Külföld

Németországban felülvizsgálnak több tízezer menedékjogi döntést

Németországban felülvizsgálják a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) több tízezer menedékjogi döntését a magát szíriai menekültnek álcázó terrorgyanús német katonatiszt ügyében indult vizsgálaton kimutatott hiányosságok miatt – jelentette be Thomas de Maiziere belügyminiszter szerdán Berlinben.

A miniszter a szövetségi parlament (Bundestag) belügyi bizottságának ülése után tett nyilatkozatában kiemelte, hogy a katonatiszt ügye különálló, egyedi eset. Ezt jelzi, hogy a belső vizsgálat megállapításai szerint az áttekintett menekültügyi eljárások egyikében sem sértették meg a biztonsági előírásokat.


Azonban feltártak másfajta, például dokumentációs hiányosságokat, ezért most előre hozzák a BAMF-nál tervezett általános felülvizsgálatot, amelynek során 80-100 ezer menedékjogi ügyet tekintenek át – mondta Thomas de Maiziere.

A 2015-ben és 2016-ban érkezett menedékkérőkre, e körön belül pedig a tíz legfontosabb származási országra és a 18 és 40 év közötti férfi kérelmezők ügyeire összpontosítanak – tette hozzá.

Kapcsolódó Cikkek

  • Erősebb lehet Merkel utódja

    Erősebb lehet Merkel utódja

    Kíváncsian várják az elemzők, hogy elhagyja-e elődje erősen migránspárti politikáját az Angela Merkel pártelnöki helyére hajszállal megválasztott Annegret Kramp-Karrenbauer. A Nézőpont Intézet ügyvezető igazgatója szerint a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új elnöke, politikailag akár erősebb is lehet, mint elődje, aki lényegében a migrációs politikájába bukott bele.

  • Elfogadták Soros migránspaktumát

    Elfogadták Soros migránspaktumát

    Elfogadta 150 ENSZ tagállam képviselőjének többsége azt a globális menekültügyi csomagot, amelyről a világszervezet közgyűlése 19-én szavaz majd, de több mint tucatnyi ország lépett ki már a csomag egyeztetési folyamatából.