2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Egyéb Győr

Népszerű a Dunakapu téri piac

Idén tavasszal is működik a Dunakapu téri termelői piac, amely a „Védd a helyit, vedd a kisalföldit!” fantázianevet kapta. Nem véletlenül, hiszen a kisalföldi termelők portékáinak bemutatására és népszerűsítésére született meg.

Mostanra már nemcsak a helyieket, hanem a turistákat is vonzza a kínálat sokszínűsége. A különleges, házi készítésű lekvároktól és szörpöktől kezdve a füstölt hentesáruig minden megtalálható, természetesen „mindenmentesen”.


Fotó: Marcali Gábor

A házi sajtok is a kedvencek közé tartoznak, ahogy a kézműves finomságok vagy szépségek. Ráadásul nem csupán egy piacról van szó, a szervezők színvonalas programokkal is készülnek, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A „Védd a helyit, vedd a kisalföldit!” esemény minden hónapban egyszer, vasárnap várja az érdeklődőket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.