EUR: 322,42 Ft
CHF: 285,68 Ft
2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb Győr

Népszerű a Dunakapu téri piac

Idén tavasszal is működik a Dunakapu téri termelői piac, amely a „Védd a helyit, vedd a kisalföldit!” fantázianevet kapta. Nem véletlenül, hiszen a kisalföldi termelők portékáinak bemutatására és népszerűsítésére született meg.

Mostanra már nemcsak a helyieket, hanem a turistákat is vonzza a kínálat sokszínűsége. A különleges, házi készítésű lekvároktól és szörpöktől kezdve a füstölt hentesáruig minden megtalálható, természetesen „mindenmentesen”.


Fotó: Marcali Gábor

A házi sajtok is a kedvencek közé tartoznak, ahogy a kézműves finomságok vagy szépségek. Ráadásul nem csupán egy piacról van szó, a szervezők színvonalas programokkal is készülnek, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A „Védd a helyit, vedd a kisalföldit!” esemény minden hónapban egyszer, vasárnap várja az érdeklődőket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.