EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Zalaegerszeg

Nevezz és süsd a legjobbat!

A prósza az egyik legismertebb zalai étel, békebeli változatát nagyanyáink zsírral kikent, lisztezett tepsiben sütötték. Kiváló önálló fogásként, de egy tartalmas leves mellett is megállja a helyét.

Olcsó és kiadós, alig néhány szem krumpli kell az elkészítéséhez, pár kanál tejföl, esetleg tojás, kefir, joghurt, kisebb fej hagyma, fokhagyma, só, bors, kevés liszt, ízlés szerint. Az alaprecept a legszegényebb időket idézi, de a népi találékonyság mindig azzal egészítette ki, amihez éppen hozzá tudott jutni. Szalonnával, medvehagymával, kukoricával, snidlinggel, kaporral, kolbásszal, tarjával, sajtokkal. Remek étel, gyorsan elkészül, és szinte a végtelenségig változtatható.


Június 11-én várják a csapatokat a szervezők az egyik legnépszerűbb, legtöbb embert megmozgató gasztrofesztiváljára a XXIII. Egerszegi Prószafesztiválra. Jelentkezni május 26-ig lehet [email protected]  e-mail-címen, illetve a jelentkezési lap letölthető a Keresztury Dezső VMK honlapjáról.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.