EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Belföld

Nyáron ismét a gyalogosoké lehet a Szabadság híd

A fővárosi városvezetés támogatja, hogy nyáron néhány hétvégére lezárják a gépjármű- és villamosforgalom elől a Szabadság hidat és azt a gyalogosok, kerékpárosok vehessék birtokba; a döntést erről várhatóan a következő ülésén hozza majd meg a Fővárosi Közgyűlés.

A testület napirendjére került az a szocialista előterjesztés, amely azt célozta, hogy a Szabadág hidat nyissák meg a gyalogosok és a kerékpárosok számára a nyári iskolaszünteti hétvégeken, azonban a döntést a konkrétumok tisztázása érdekében elhalasztották.


Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes a napirend vitájában elmondta: a szervezőkkel hónapok óta folytatnak egyeztetést az ügyben, a hidat szombati és vasárnapi napokon zárnák le a nyári iskolai szünetben. Augusztus 20-án és azt követően nem zárnák le a hidat – közölte.

Tarlós István főpolgármester azt mondta, hogy vizes világbajnokság idejére nem alkalmazható a kezdeményezés és, ha egyszer valaki felmászik a híd tetejére turulhoz, akkor “az egész le van fújva”. A szervezőknek ezt tudomásul kell venniük, nem történhet ilyen – tette hozzá.

Az akciót ilyen kikötésekkel támogatja városvezetés – mondta a főpolgármester.

Kapcsolódó Cikkek