EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Veszprém

Nyílt nap az uniós fejlesztésekről

Az Európai Unió által finanszírozott projektekről tartottak nyílt napot vasárnap a Veszprémi Állatkertben, ahol sajtótájékoztató keretében Brányi Mária alpolgármester és Török László, a vadaspark igazgatója beszélt az elmúlt időszak fejlesztéseiről.

Veszprém számára az uniós források nagy lehetőségeket nyitottak meg, a közép-dunántúli adatok azt mutatják, hogy a megyei jogú városok közül a legtöbb forrást Veszprém tudta lehívni az elmúlt fejlesztési ciklusban – mondta Brányi Mária, aki felhívta a figyelmet, hogy egyebek mellett a Kolostorok és Kertek rendezvénytér, a veszprémi közlekedés, az intézményi rehabilitációk és a belváros fejlesztései is elképzelhetetlenek lettek volna uniós források nélkül.


Brányi Mária és Török László  számolt be a fejlesztésekről(fotó: Gesztesi Ákos)

– Abban bízunk, hogy ez a lendület a következő fejlesztési időszakban is kitart, a térséget fogjuk ezzel gazdagítani – fogalmazott.

Vizes élővilág a veszprémi állatkertben (fotó: Domján Attila)

A Veszprém hosszú távú turisztikai vonzerejének növelését célzó fejlesztések közé tartozik a Veszprémi Állatkert megújítása is, összesen 1,2 milliárd forintból. Ebből 720 milliót a kormány, 480 millió forintot pedig az Európai Unió finanszírozott.


A támogatás érintette többek között az elefántpark, a látványkifutó, a madárröpde, az orrszarvúház-kifutó, illetve a vizes élővilág kiépítését is.

Török László szerint olyan látogatóbarát és nagy vonzerővel rendelkező beruházások valósulhattak meg, melyek egyik eredménye, hogy a tíz évvel ezelőtti 200–220 ezres évi látogatószám tavalyra már csaknem megduplázódott, ugyanis 416 ezren váltottak jegyet a Veszprémi Állatkertbe.

A dinópark az egyik közönségkedvenc újdonság (fotó: Domján Attila)

A távlati célokról elmondta, hogy a fejesvölgyi kifutók teljes rekonstrukciója a Modern Városok Programnak köszönhetően valósulhat meg: az oroszlánok, tigrisek és hópárducok kapnak új elhelyezést, a medvekifutót bővítik, valamint egy háziállat-bemutatót is megvalósítanak a Veszprémi Állatkertben.

Az uniós nyílt napon arcfestés, bábjátékok, kézműves foglalkozás, valamint ingyen frissítő és kávé várta az állatkertbe látogatókat.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.