EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Budapest VIII.kerület

Nyitrai Zsolt: Megvédjük a hazánkat

Minden idők legsikeresebb nemzeti konzultációjának nevezte a mostanit Nyitrai Zsolt az Álljunk ki Magyarországért! elnevezésű kampány keretében Józsefvárosban tartott lakossági fórumon. A stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott szerint eddig másfél millióan töltötték ki a kérdőívet.

Eljárást kíván indítani az Európai Unió Magyarország ellen azért, mert nem kívánja a Brüsszel által előírt módon más uniós országokból átvenni és letelepíteni a menekülteket – erről a múlt szerdán döntött az Európai Parlament (EP).


– Meg fogjuk védeni az igazunkat, meg fogjuk védeni a hazánkat – jelentette ki határozottan a hírre reagálva Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott Józsefvárosban, az Álljunk ki Magyarországért! elnevezésű országjárás keretében rendezett lakossági fórumon.

A miniszterelnöki megbízott úgy fogalmazott, hogy míg az EP „Soros György kottájából játszik”, addig a magyarok egyértelműen kinyilvánították, hogy nem kérnek az ilyen előírásokból. Nyitrai szerint ennek egyik legfőbb bizonyítéka, hogy a kormány által kezdeményezett nemzeti konzultációs kérdőívet eddig másfél millió ember töltötte ki.


– Ez nagyon fontos kiállás a kormány politikája mellett, és fontos kiállás lesz abban az öt kérdésben, amelyet a brüsszeli hivatalnokokkal szemben képviselni kell majd – mondta.

A miniszteri megbízott felvetette a magyar ellenzéki politikusok felelősségét is: ők ugyanis részt vettek a határozat előkészítésében.

– Nehéz lesz elszámolnia ezzel Niedermüller Péternek, a Demokratikus Koalíció és Jávor Benedeknek, a Párbeszéd Magyarországért EP-képviselőjének – kommentálta Nyitrai Zsolt.

A fórumon felszólalt Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere is. Véleménye szerint nem lehet lesöpörni az asztalról annyi ember véleményét, ahányan eddig visszaküldték a nemzeti konzultációs íveket, és ez komoly támogatást jelent a kormánynak a nemzetet érintő kérdésekben.

A fórum tanulsága tehát, hogy a kormány az EP-határozat ellenére sem változtat bevándorláspolitikáján.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Tárolót a társasházakba!

  Tárolót a társasházakba!

  Pályázat útján szerezhetnek pénzt Belváros-Lipótváros társasházai, ha kerékpártárolót szeretnének létesíteni az ingatlanon belül.

 • Budapest madártávlatból

  Budapest madártávlatból

  Lenyűgöző légi felvételeivel meghódította a közösségi oldalakat, kedvenc témája Budapest, madártávlatból megörökítette már a főváros számos jellegzetes helyszínét, de szívesen csinál képeket sokfelé Magyarországon és szerte a világban.

 • Eifert-képek Újpesten

  Eifert-képek Újpesten

  Hazai és nemzetközi szinten is a legjobbak között jegyzik Eifert János fotóművész fényképeit.