EUR: 323,44 Ft
CHF: 287,80 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb XIII.kerület

Nyolc új bemutató lesz a József Attilában

A József Attila Színház most záruló, 60. jubileumi évadának tervezésekor igyekezett olyan értékteremtő előadásokat műsorra tűzni, amelyek egyszerre szórakoztatnak és elgondolkodtatnak. Ez a szándék folytatódik a következő évadban is.

Nemcsák Károly izgalmas színházi évadot ígér a nézőknek (Fotó: Keresztesi Balázs)

A színházban tartott tájékoztatón kiderült, hogy nyolc új bemutatóval készül a társulat a következő évadban. A repertoáron maradó előadások mellett a fiatalok számára indított beavató színházi programsorozat  újabb produkcióval egészül ki.
– Az első bemutató a Légy jó mindhalálig című musical lesz Hargitai Iván rendezésében – mondta el lapunknak Nemcsák Károly, a színház igazgatója. – A főbb szerepeket Ömböli Pál, Ujréti László, Fila Balázs, Fekete Réka Thália, Korponay Zsófia és Vaszkó Bence alakítja. Ezt követi a Csókos asszony című operett, amelyet Böhm György állít színpadra, a főszerepeket pedig Zöld Csaba, Krassy Renáta, Vaszkó Bence, Ágoston Péter, Jakus Szilvia, Kocsis Judit és Fila Balázs játssza.


Gyermeknapi utcabál

Változatos programokat kínál a családok részére a színház május 28-án 10 és 16 óra között. A Csizmás kandúr című előadást követően a gyerekeket Muki bohóc mellett minikoncertek, kulisszajárás, sakkszimultán, kézműves foglalkozások és ügyességi játékok várják.

Nemcsák hozzátette, egy olasz komédia, a Filuména házassága is színesíti a repertoárt. A darabot Csiszár Imre rendezi, a főszerepeket Vándor Éva, Nemcsák Károly, Ujréti László és Kocsis Judit játssza.
– Lucifer show címmel egy történelmi revüt is bemutatunk a következő idényben, amelyet Verebes István rendez majd, és szinte a színház egész társulata felvonul benne. Az évad utolsó nagyszínpadi bemutatóját Telihay Péter rendezi. Nagy András Karenina Anna című Tolsztoj-értelmezésében Gazdag Tibor, Létay Dóra, Mészáros András, Zöld Csaba és Jakus Szilvia áll színpadra.

Nemcsák Károly elmondta, nem csak a nagyszínpadon lesznek megmutatók, hiszen a Gaál Erzsébet Stúdióban elsőként Victor Haim Női játszmák rivaldafényben című „olvasópróbáját”, majd A pillangók szabadok című vígjátékot nézhetik meg az érdeklődők. – A Quintus Konrád által koordinált beavató színházi előadások sora a János vitéz című produkcióval bővül, de tovább folytatódik az immár hagyományosnak mondható Ádámok és Évák Ünnepe programsorozat is, amelynek keretében általános és középiskolai színjátszó csoportok számára biztosítunk lehetőséget a színház a professzionális bemutatkozásra.


Mint kiderült, nyolc új bemutató lesz (Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek