EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Sport

Nyolcvan felett is az Eb-n szúrnak

Korosabb vívókkal utazik a Chiavariban kezdődő veterán, azaz senior vívó Eb-re a magyar csapat. Az olaszországi tornán pástra lép a korábbi olimpiai bajnok tőröző, a 81 éves Sákovicsné Dömölky Lídia és a világ legidősebb – aktív – vívója, Boros Péter. Ráadásul, a sportág 83 éves doyenje két fegyvernemben is megpróbál helytállni.

S ugyan régi igazság, hogy nem a győzelem, inkább a részvétel a fontos, a mieink igenis mindent megtesznek a siker érdekében.


– Alig tizennyolc éves voltam, amikor elkezdtem a vívni, s most, több, mint hatvan évvel később, ennyi idősen sem tudom abbahagyni – nyilatkozta a 83 éves Boros Péter, aki egyébként a szövetségben a veterán bizottság elnöke. – Ez olyan, mint a drog, nem lehet leszokni róla. Ráadásul nagyon jó az OSC Semmelweiss utcai termében a társaság, és mi már könnyen megengedhetünk magunknak edzés után egy-két sört.

Sá­kovicsné Dö­mölky Lídia  1972-ben akasztotta végleg szögre a pengéjét. Legalábbis, akkor azt hitte, hogy végleg, de az 1996-os budapesti senior Eb-n visszatért, mert hiányzott neki a vívás. Ráadásul újra sikert aratott, hiszen a régi társakkal, megnyerte a női tőr csapatversenyt. S alighanem most is esélyes a dobogóra 75+ kategóriában.

 

Címkék

Kapcsolódó Cikkek