EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Sport

Nyolcvanötször álltak dobogóra a magyar kempósok a vb-n

A portugáliai Albufeirában rendezték a 14. IKF Kempo Világbajnokságot, melyen huszonöt ország vett részt, köztük az argentin, a chilei, az amerikai, az azeri, a marokkói, a svéd, a holland és a francia nemzeti csapat.

Nos és persze ott voltak a magyar “harcosok”, akik összesen 36 arany-, 24 ezüst- és 25 bronzérmet szereztek. Nem mellesleg hazánk megnyerte a 16 év alattiak világkupáját, a felnőttek világbajnoki mezőnyében pedig ezüstérmes lett Spanyolország mögött.


Óriási sikert ért el a magyar csapat

Öt versenyszámban indult Ódor Lili, a Felcsúti Fehér Tigrisek Kempo HSE 14 esztendős sportolója. Hazánk egyik legsikeresebb lány versenyzője maga mögé utasította a teljes mezőnyt submission (földharc), semi kempo (nem teljes erejű támadások), full kempo (teljes erejű támadások) és kempo kick (állóharc) küzdelmi szabályrendszerben is, míg az önvédelmi technikai kategóriában második lett.
– Rendkívül boldog vagyok, hogy ennyire jól sikerült a szereplésem. Úgy érzem, hogy a maximum környékén teljesíttettem, ami nem csupán az én érdemem, hanem az edzőmé, Kornély Györgyé is, aki remekül felkészített. – mondta az eredményhirdetést követően Ódor Lili.

Lacza Ábél mind a négy kategóriában világbajnok lett

Lacza Ábel három számban is címvédőként érkezett az Atlanti-óceán partjára, és mindháromban meg is védte elsőségét. Az Ódor Lilihez hasonlóan 14 éves kempós összesen négy kategóriában is felállhatott a dobogó legfelső fokára. Kiss Krisztián László Ábelhez hasonlóan négy aranyéremmel zárta a tornát. Szabó Tibor Benedek három arany- és egy ezüstéremmel, Ditchen Dániel Zoltán pedig három arany- és egy bronzéremmel térhetett haza.


Hocz Csaba a legnagyobb súlycsoportban szerzett két aranyat

A magyar válogatott eredményességének sokrétűségét tükrözi, hogy a fiatalok mellett az egyik legnagyobb súlykategóriában is lett világbajnoka: Hocz Csaba a -90 kg-os mezőnyben győzött földharc és állóharc  kategóriákban, míg teljes erejű támadás kategóriában másodikként végzett.

Aranyérmeseink (zárójelben az aranyérmek száma): Ódor Lili (4); Lacza Ábel (4); Kiss Krisztián László (4); Szabó Tibor Benedek (3); Ditchen Dániel Zoltán (3); Székács Ádám (2) ; Nagy Laura (2); Ódor Erik (2); Hocz Csaba (2); Bakk Eszter (2); Vigyikán Víta (1); Vigyikán Vince (1); Pásztor Ádám (1); Lovas László (1); Horváth Sebestyén (1); Németh Ádám Lehel (1); Kristóf Bálint (1); Nagy Levente (1).

Lacza Ádám Illés, a Magyar Kempo Szövetség elnöke kiemelte, hogy az elmúlt évek sikeres szereplése ezúttal az utánpótláson kívül a felnőtteknél, és a technikai számokon túl a küzdelmi számokban is megmutatkozott. A sportvezető hozzátette, hogy a magyar csapat maxmális felkészültséggel érkezett Portugáliába, ami köszönhető az egyesületekben végzett remek edzői munkáknak, illetve a támogatóknak, akik megteremtették a feltételeket a minőségi munkavégzéshez.

A Nemzetközi Kempo Szövetség elnöksége a vb idején döntött a következő világbajnokság helyszínéről, amelyet 2014 után 2018-ban ismét hazánk rendezhet. Az idei Európa-bajnokságnak Szlovákia adhat otthont.

Kapcsolódó Cikkek