EUR: 303,64 Ft
CHF: 268,06 Ft
2017. augusztus 17., csütörtök
Jácint

Életmód

Ő az ország legifjabb hajszobrásza!

Még nincs 18 éves, de már sorra nyeri a fodrászversenyeket: Baranyai Vivien kislányként a játékbabáinak készített új frizurát, később pedig osztálytársnői fejére varázsolt lélegzetelállító kontyokat, fonatokat. Nem csoda, hogy a szakma már most jól ismeri az ifjú hölgy nevét.

Míg a legtöbb korabeli lány hétvégente bulizni jár, a győri tini fodrászversenyeken tölti az idejét. Az ördögien ügyes kezű Vivien alkotásai pedig minden alkalommal kivívják a zsűri elismerését.

– Mindig is fodrász akartam lenni – jelentette ki a csinos fiatal lány. – Még csak 13 éves voltam, amikor egy közeli fodrászatba eljártam hajat mosni, csak hogy tanulhassak.

A különböző fonási és kontykészítési technikákat Vivien autodidakta módon, az interneten található videók segítségével sajátította el. A nyolcadikos ballagására már a legtöbb barátnőjének ő készítette el az alkalmi hajviseletet. Ekkor már a szülei is pontosan tudták, hogy lányuk fodrász lesz, méghozzá nem is akármilyen. Amiben csak lehetett, segítették őt.

– Amikor a szobámban már szinte lépni sem lehetett a fodrászkellékektől, anyuék a ház aljában kialakítottak nekem egy saját kis hajműhelyt. Egyetlen feltételük az volt, hogy jól tanuljak – folytatta Vivien. – Ettől kezdve a legtöbb szabadidőmet az én kis birodalmamban töltöttem, egyszerűen imádok hajakat csinálni!

Vivien nem csak a próbababákon gyakorol, a modellek szinte sorba állnak azért, hogy az ifjú tehetség kezei közé kerüljenek. Nem is csoda, mert nincs az a haj, amiből a fodrásztanonc ne tudna valami lenyűgözőt varázsolni.

Még csak 15 éves volt, amikor elindult élete első versenyén, ahonnan első díjjal tért haza. Azóta már számos érmet bezsebelt, az Európa Kupán is dobogós helyen sikerült végeznie.

– Szerencsém van, mert nagyon jó fej szüleim vannak – jelentette ki a hajművész tini. – Az ország bármely pontján legyen megmérettetés, anyáék elkísérnek, segítenek mindenben, drukkolnak nekem és együtt örülünk a sikernek.

Vivi elárulta, hogy édesanyját tartja a legnagyobb kritikusának.

– Anya őszintén elmondja, ha szerinte valamelyik munkám nem a legjobban sikerül – mondta Vivien. – Persze  van, hogy ilyenkor duzzogok kicsit, de az igazság az, hogy ezek a kritikák mindig jogosak és segítenek a fejlődésben. Úgyhogy nem sokáig játszom a sértődöttet, inkább kijavítom a hibát, és tökéletesre fésülöm a frizurát.

Az ország legifjabb kontymestere csak jövőre fog érettségizni, utána kezdi meg a szakmai tanulmányokat. Elárulta, alig várja már, hogy mesterségének minden titkát megismerje. Több példaképe is van, leginkább az orosz és török hajművészek ihletik meg.

– Ha látok egy szép frizurát, azt megpróbálom én is elkészíteni – mesélte Vivi. – Nincs az a haj, ami ne lenne alkalmas egy látványos viselet megalkotására. – Az sem gond, ha vékonyszálú, de rövid hajból is építettem már több emeletes barokk konytot.

A tehetséges tini számára nincs lehetetlen, minden álma, hogy a mestervizsga megszerzése után saját üzletet nyisson.

– Úgy tervezem, tíz év múlva már népes vendégköröm lesz, és tanítani is nagyon szeretnék, szerintem fontos megosztani másokkal a megszerzett tudást – jelentette ki a lány. – És persze lesz férjem, két gyerekem. Ha lányom lesz, minden nap más fonattal megy majd óvodába és az összes farsangot megnyeri!

Kapcsolódó Cikkek

 • Irodai viselet kánikulában

  Irodai viselet kánikulában

  A hőség gyakran felülírja a céges öltözködési szabályokat. A kevésbé rugalmas menedzsmentet gyakran megleckéztetik a beosztottak, de vannak olyan helyzetek, amikor nem érdemes megszegni a szabályokat.

 • Hírességek lakókocsijai

  Hírességek lakókocsijai

  Milyen lehet egy olyan lakókocsiban élni, amelyben gőzkabin és moziterem is van, minden high-tech és automatizált? A Fine Living tévécsatornán augusztus végig látható Hírességek lakókocsijai sorozatból megtudhatjuk, méghozzá úgy, hogy híres színészek, zenészek és producerek guruló otthonába leshetünk be.

 • A cukorbetegek is élvezhetik a nyarat

  A cukorbetegek is élvezhetik a nyarat

  A cukorbetegséggel küzdők számára a nyár nem egyenlő a felhőtlen szórakozással és a lazítással, ugyanis nekik az étkezés mellett még számos egyéb tényezőre is figyelniük kell.