EUR: 323,29 Ft
CHF: 286,61 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Hódmezővásárhely

Odapörköltek még egy utolsót!

Nevetve, benzingőzösen és sportosan intett búcsút Vásárhely április végén a legszeszélyesebb hónapnak. Megrendezték ugyanis a Közlekedésbiztonsági és Családi Napot a Kossuth téren, illetve az Ady és Szőnyi utcákon.

Az időjárás is a derűsebb arcát mutatta ezen a napon. A szelíd bárányfelhőkhöz időről időre csatlakoztak a motorokból, autókból és egyéb gépjárművekből felcsapó füstfellegek. Ugyanis az Alföldi Szabadidő Egyesület által szervezett Családi Napon a veterán- és túramotoros szakosztály egyrészt különféle különleges járművekkel készült, másrészt látványos bemutatókat is végigizgulhatott a közönség.


Több száz Simson motor gyűlt össze a Családi Napon.

Több száz Simson motor sorakozott fel a Gyarmati Dezső Sportuszoda parkolójában: önmagában ez is elképesztő látványt nyújtott, azonban a vállalkozókedvűek akár ügyességi vagy gyorsulási versenyen is részt vehettek.

Tápai Tamás látványos street fighter bemutatóval készült a rendezvényre.

A nap egyik, ha nem a leglátványosabb (és legzajosabb) produkciója Tápai Tamás kaszkadőr nevéhez köthető, aki a Szellemlovas című filmben Nicolas Cage helyett vállalta be a veszélyes mutatványokat. Most, Vásárhelyen egy street fighter show-val készült.


Nevetésből és sportolásból nem volt hiány.

A helyi sportegyesületek is bemutatkozhattak a nap folyamán. Volt többek között vívás-, rúdtánc-, kettle ball-, fitball-, jiu jitsu- és barantabemutató is. Felvonultak a motorosok és a barantások is, a napot pedig táncház zárta.

Bereczky Bence barantázás közben.

Arcfestés is volt a legkisebbeknek

Bereczky Bence, az Alföldi Szabadidő Egyesület Hód-Baranta Szakosztályának vezetője a következőképpen értékelte a rendezvényt: Tavaly is nagyon sokan eljöttek erre az eseményre. Most, hogy a futófesztivállal és a motorostréninggel egy időben szerveztük meg a családi napot, még többen látogattak ki a Kossuth térre és környékére. Olyan 2000 ember biztos volt itt ezen a napon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.