2018. december 10., hétfő
Judit

Külföld

Oliver Micevski: Soros György korunk Hitlere

A Pesti Srácoknak adott interjút a macedón származású rendező, Oliver Micevski, akinek a műve a Theatre on the Roof legújabb színdarabja, a “Hitler és Hitler” szerdán debütált Magyarországon.

A rendező többek között arra mutat rá, hogy Soros György és napjaink globalista, diktátori ambíciókkal rendelkező szereplői semmiben sem különböznek Hitlertől, a liberális ideológia hívei pedig hasonlóan a nácikhoz, elszántan próbálják érvényesíteni és a világra ráerőltetni az akaratukat – írja a Pesti Srácok.


Macedóniában akkora káosz van, hogy szinte bármit bele lehet látni. De kétségtelen, hogy ez a darab is szimbolikusan bemutatja az ott kialakult helyzetet, ahogy a liberális fasiszták csapnak össze azokkal az emberekkel, akik a megszokott világukban akarnak élni, nem valami utópisztikus bolondériában. Az plusz fordulat a történetben, hogy Macedónia a második világháborúban megnyerte a harcot a fasizmus ellen” – jelentette ki Oliver Micevski a lapnak arra a kérdésre, hogy belecsempészte-e darabba az ottani életet.

Hitler és Hitler egy szürreális darab, a híres (vagy inkább hírhedt – a szerk) Konstantin Kostenko azonos című műve alapján készült, ami megnyerte az Orosz Drámai Díjat is 1995-ben. Ezt én legalább tízszer elolvastam. Az elején csak nevettem rajta, aztán viszont megtaláltam benne az aktualitást. Soros György, Rotschildék és Rockefellerék imperialista törekvése sok aggodalomra adnak okot. Ezek az emberek korunk Hitlerjei, és én mint művész kötelességemnek érzem, hogy a művészet eszközével harcoljak ellenük. Szerintem a világ, amiben élünk sokáig aludt, nem vette ezekről a dolgokról tudomást, de lassan viszont mindenki fel fog ébredni, és belátja, hogy nincs szükségünk ezekre a Hitlerekre” – tette hozzá a rendező.


Kapcsolódó Cikkek