EUR: 322,83 Ft
CHF: 286,86 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Aktuális

Orbán: A fiatalok ügye nemzeti ügy

Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében elsőként felépült csengeri tanuszoda átadásán kijelentette, hogy a magyar fiatalok és egészséges életmódra nevelésük Magyarország első számú nemzeti ügye. Hangsúlyozta: a sport a fiatalok nevelésének legalkalmasabb eszköze.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

– Magyarországnak erős, egészséges, harcos és elkötelezett fiatalságra van szüksége, márpedig a fiatalok akkor lesznek ilyenek, ha mi, szülők ilyenné neveljük őket – idézi az MTI Orbán Viktort. A miniszterelnök kiemelte, hogy a kormány minden járásközpontban tornatermeket, sportcsarnokokat és uszodákat létesít. Ezzel lehetőséget adnak a következő nemzedéknek arra, hogy méltó legyen elődeihez és elég erős legyen ahhoz, hogy megtartsa az országot a vállán a következő évtizedekben.


Orbán arra is kitért, hogy Európa problémája a kevés gyerek, és ezzel Magyarország is küzd. Szerinte vannak olyan országok melyek a probléma megoldására külső segítséget vesznek igénybe bevándorlók és migránsok formájában, azonban Magyarország bízik magában és belső tartalékait mozgósítva megpróbálja megoldani a feladatot.

Kapcsolódó Cikkek