EUR: 322,03 Ft
CHF: 285,11 Ft
2018. december 18., kedd
Auguszta

Belföld

Orbán: Áthatolhatatlan a kerítés

Ha megtámadják Magyarországot, akkor a miniszterelnöknek oda kell mennie, ez a helyszín legutóbb az Európai Parlament volt – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

A fő hazai intézkedések közül kiemelte a minimálbér és a szakmunkás-minimálbér emelésének folytatását, a két gyerek után járó családi adókedvezmény mértékének növelését, továbbá az éttermi szolgáltatások, az internet és a halhús áfájának 5 százalékra csökkentését.


– A déli határon elkészült kétsoros kerítésrendszerrel hosszú időre biztosított a magyar emberek biztonsága. Bármilyen embertömeg feltartóztatására alkalmas, gyakorlatilag nem lehet áthatolni rajta – jelentette ki a miniszterelnök, aki szerint a balkáni útvonal felől fenyegető népvándorlási nyomás velünk fog élni.

Az Európai Bizottsággal fennálló jogi vitákkal kapcsolatban arról beszélt, hogy míg Magyarországnak húsz körüli kötelezettségszegési vitája van a brüsszeli testülettel, addig Németországnak több mint ötven. Ezt úgy értékelte, hogy „mi nem a balhés és a vitatkozó országok közé tartozunk”.

A CEU-ügyben a kormányfő elmondta, hogy az egyetem ügyei átláthatatlanok, jogi zűrzavar van. A kormány viszont átlátható helyzetet akar.

– Nem értjük, miért kell kiskapukat használni, ha nyitva áll a nagykapu, sőt az aranykapu is – fogalmazott Orbán Viktor.

Kapcsolódó Cikkek