EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Belföld

Orbán Viktor részvétét fejezte ki az Egyesült Királyság miniszterelnökének

A manchesteri terrortámadás kapcsán Orbán Viktor levélben fejezte ki részvétét Theresa May brit kormányfőnek – tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden az MTI-t.

“Mély megrendüléssel értesültem a tegnap este Manchesterben történt, számos fiatal életet kioltó szörnyű robbantásról. Sorozatos támadások érik Európát, amelyek súlyos megrázkódtatást jelentenek mindnyájunk számára, ezért mindent meg kell tennünk a kontinens biztonságának helyreállításáért” – írta Orbán Viktor.


“Biztosíthatom Önt, hogy Magyarország továbbra is minden rendelkezésére álló eszközzel támogatni fogja közös küzdelmünket a mindnyájunkat sújtó terrorral szemben. Engedje meg, hogy együttérzésemet fejezzem ki az áldozatok családtagjainak, a sérülteknek pedig gyors felépülést kívánjak” – zárta sorait a magyar miniszterelnök.

Putyin táviratban fejezte ki részvétét

“Határozottan elítéljük ezt a cinikus, embertelen bűncselekményt. Arra számítunk, hogy a merénylet megrendelői nem kerülik el a megérdemelt büntetést” – hangsúlyozta üzenetében az orosz elnök.


Putyin “megerősítette készségét a terrorellenes együttműködés növeléséhez a brit partnerekkel, mind kétoldalú alapon, mind pedig a széles körű nemzetközi erőfeszítések keretében” – idézte a TASZSZ az orosz elnök táviratát.

Putyin részvétét nyilvánította az áldozatok családtagjainak, és mihamarabbi gyógyulást kívánt a sebesülteknek.

Merkel: Németország kiáll Nagy-Britannia mellett

A kancellár kifejezte részvétét a manchesteri robbantás áldozatainak, sebesültjeinek és a hozzátartozóknak, felfoghatatlannak nevezve, hogy valaki egy “vidám popkoncertet” használjon fel arra, hogy “oly sok embernek elvegye az életét, vagy súlyos sérüléseket okozzon nekik”.

A támadás “csak tovább erősíti határozottságunkat, hogy brit barátainkkal együtt továbbra is fellépjünk mindazok ellen, akik ezeket az emberi életet megvető cselekményeket kitervelik és végrehajtják” – hangsúlyozta Angela Merkel.

“Biztosítom a nagy-britanniai embereket arról, hogy Németország kiáll mellettük” – tette hozzá.

Kapcsolódó Cikkek