2018. december 19., szerda
Viola

Extra

Oszter Sándor: Túl sokat iddogáltam

Csütörtökön folytatódott az a tárgyalás, ahol Oszter Sándor ötödrendű vádlottként állt a bíróság elé befolyassál való üzérkedés miatt. A színész a bíróságon többórás vallomást tett, elmondta: alkoholos befolyásoltsága miatt az ügy több részére nem is emlékszik.

Fotó: Mészáros Diána

Oszter Sándor derűsen, a kezében filmes plakátokkal érkezett a bíróságra, ahol befolyással való üzérkedés vádja miatt hallgatták meg. A színész a tárgyalás elején elmondta, nem tartja magát bűnösnek az ügyben, éppen ezért boldogan válaszol minden felmerülő kérdésre. Az A.V.H. című film plakátjával, amelyen ő látható 40 évesre sminkelve, igyekezett bizonyítani, hogy az ügyben negyedrendű vádlottként jelen lévő K. S. I.-vel producerként ismerkedett meg. Oszter elmesélte, hogy a filmért – amelynek ő lett volna a főszereplője – 25 millió forintos fizetést remélt, ennyit ígértek neki, a mozi azonban sosem készült el. Ennek ellenére Oszter körülbelül 1,5 millió forintot fektetett a forgatókönyvbe, pénzét azonban állítólag sosem látta viszont.


Az ügyirat alapján a vádlottak a szökésben lévő híres fogathajtó üzletembernek, V. T. T-nek összesen mintegy ötvenmillió forintért cserébe segítséget ajánlottak, mondván, a férfi korábbi adócsalási ügyéből kimosdatják: megkennek bírókat és megszerzik azokat az elmeorvosi papírokat, amelyekkel a férfi szabadlábon védekezhet.

Oszter Sándor korábban lefoglalt noteszából a jegyzeteket magyarázza
Fotó: Mészáros Diána

 

Oszter Sándor úgy emlékezett, hogy az A.V.H. forgatókönyve részleteinek megbeszélése közben került először szóba V. T. T. története, akiről az ügy negyedrendű vádlottjától, a producerként tevékenykedő K. S. I-től hallott. A rendőrség korábban Oszter határidőnaplóját és noteszekbe írt feljegyzéseit lefoglalta, telefonját is lehallgatta, amiből kiderült, hogy a színész és az ügy elsőrendű vádlottja, V. T. T. többször is beszéltek telefonon, miután a színész hallott a férfi szökéséről. Oszter csak egy szóváltásra emlékezett, a bíróság azonban öt hívást rögzített a bizonyítékok között. – Már két éve nem iszom, abban az időben (2013 – a szerk.) azonban többet iddogáltam a kelleténél. Egy éjszakai beszélgetés dereng csupán, amikor V. T. T. egy kukoricásból hívott fel engem – mondta Oszter, akinek a hívás többi részlete már csak halványan sejlett. – Talán mondtam neki, hogy beülök mellé a börtönbe, de mivel éjszaka volt és befolyásoltság alatt álltam, nem emlékszem másra – tette hozzá, majd a bíró felvilágosította, hogy a hívások egyike sem éjszaka történt. – Úgy tűnik, nekem volt csak éjszaka – mondta ironikusan, elütve a rendkívül kellemetlen helyzet élét.


Fotó: Mészáros Diána

 

Orvosi papírokat fordított

A tárgyaláson fény derült a színész kivételes latintudására is, hiszen állítólag az ügy másodrendű vádlottjának maga Oszter Sándor segített V. T. T. elmeorvosi papírjainak értelmezésében. – Mivel latin szakos voltam, K. S. I. megkért, hogy fordítsak le néhány orvosi szakszót latinról – mondta Oszter, magyarázatot adva arra, hogy miért lehettek a birtokában az ügy elsőrendű vádlottjának elmeorvosi papírjai.

Kapcsolódó Cikkek

  • Töltsön egy rendkívüli estet Oláh Ibolyával

    Töltsön egy rendkívüli estet Oláh Ibolyával

    Koncert és színházi este, személyes hangvételű „beszélgetés” a hallgató-nézővel; csöndes feltárulkozás a dalokon és az énekesnő életének fontosabb eseményein keresztül, izgalmas estet ígérnek az énekesnővel a Hungarikum Pódiumon január 5-én.

  • Felújítják az Álomutazót karácsonyra

    Felújítják az Álomutazót karácsonyra

    Karácsony előtt és után nem is jöhetne semmi jobb, mint egy jó családi program. A tavaly nagy sikerű szuperprodukció idén újraéled, ugyanúgy a BOK csarnokban, sztárokkal, lenyűgöző látványvilággal és fantasztikus slágerekkel.