EUR: 323,29 Ft
CHF: 286,61 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Ózd

Ózdi rendőr őrmester a magyar válogatottban

Berki Renátó gyermekálma teljesült, amikor először magára ölthette a rendőrség egyenruháját.  Kettős állományban van, hiszen dolgozik az Ózdi Rendőrkapitányságon és tanul a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában. Április 29-én szerepelt először a magyar kick-box válogatottban, ekkor Oslóban lépett ringbe.

Háromgyermekes családban nőtt fel Berki Renátó, és mindig a jó tanulók közé tartozott. Ózd Petőfi úti Általános Iskolájában, majd a Bródy Szakközépiskolában sem volt gondja a tanulással, pedig közben keményen dolgozott a tréningeken. Az örökmozgó gyereket nagybátyja hatéves korában vitte el az Ózdi Pit Bull Team küzdősportedzésére, hogy ott majd jól elfárad és kicsit visszafogottabb lesz otthon. Mosolyogva meséli, hogy a rokon és a szülők elvárása nem teljesült, mert Soós Lajos kemény edzésmunkája sem tudta elfárasztani, sőt mindig többre vágyott. Eleinte ösztönből verekedett, de mindig fegyelmezetten betartotta a szakemberek utasítását.


Néhány éve érzi, már sok mindent rutinból is meg tud oldani, vagyis gondolkodó sportoló lett belőle, ami óriási előny a küzdősportokban, ahol gyorsan be lehet kapni egy-egy megrendítő erejű ütést vagy rúgást. Számos versenyen elindult, eredménylistája nem átlagos. Volt már a K1 magyar bajnoka és háromszor nemzetközi bajnoka, négyszer nyert bajnokságot kempó full contact kategóriában, de számos gálán és rendezvényen szállította csapatának az érmeket. Mindez felkeltette a Magyar Kick-Box Szövetség vezető edzőjének, Papp Attilának a figyelmét, aki a közelmúltban hívta meg a válogatottba. Első összecsapása Oslóban volt, ám előtte igyekezett feltérképezni lehetséges ellenfelét. Elmondta, hogy nagy elánnal készült, hiszen bizonyítani akart magának és édesapjának, aki szinte minden mérkőzését élőben, vagyis a helyszíneken nézi.

Fotó: Lokál
Képalá: Renátó túl van első válogatottságán

Korábban a Magyar Kempo Szövetségtől is hívták a válogatottba, csakhogy ahhoz Budapestre kellett volna költöznie, és azt nem vállalta. Azt mondja, nem egyszerű ennyiféle kategóriában versenyezni, mert mindegyikben mások a szabályok, amelyek betartása komoly koncentrációt igényel. Voltak már sérülései, de úgy érzi, most jó formában van.


Elárulja, rendőrfilmeken nőtt fel és már gyerekként megígérte a szüleinek, hogy rendőr lesz. Betartotta a szavát és érettségi után jelentkezett a rendészeti szakközépiskolába, ahol pár hét múlva befejezi tanulmányait és kezébe veheti a jogosítványt is. Tervei között említette, hogy három év szolgálat után megcélozza a tiszti főiskolát. Addig is az ózdi állományt erősíti, ahol esetenként keményen kell intézkedni. Volt már része rablás elkövetőjének elfogásában és csoportos bűnelkövetők kézre kerítésében is.

Fotó: Lokál
Képalá: Komoly feladat a sport, a tanulás és a munka összeegyeztetése

A Rendőrség és Tűzoltóság Napján Berki Renátó r. őrmester Bátorságért Érdemjel elismerést kapott Pintér Sándor belügyminisztertől. Hangony községben járőrtársával, Bárdos Gergely főtörzsőrmesterrel egy héttagú családot mentettek ki egy éjszakai lakástűzből. Utólag belátja, testi épségüket kockáztatták, hiszen hatalmas füstben, lángok között, leszakadó falépcsőn át tudták lecipelni a bajbajutottakat, de kapott egy mondatot, amiért mindez megérte. Az udvarra vitt négyéves kislány megfogta a kezét és azt mondta: Köszönöm, bácsi, hogy megmentette az életemet.

Fotó: Police.hu
Képalá: Elismerés a belügyminisztertől, válogatott meghívás, sikert sikerre halmoz a fiatalember

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.