2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Egyéb Miskolc

P. Mobil az Avasi kilátónál

Március második felében egy könyvbemutató keretében járt Miskolcon Schuster Lóránt, a P. Mobil vezetője. Ezúttal egy – remélhetően kellemes – májusi napon hozza el zenekarát az Avasi Borangolás záróeseményeként. 

Lóránt így nyilatkozott nekünk a miskolci kötődésekről: „Hívott minket a város a Kocsonya Farsangra is – februárra , de abban az időszakban az énekesünkkel, Baranyi Lacikával nem voltunk Magyarországon. Most ideálisabb helyzet lesz az Avason, legalábbis remélem, hogy már sütni fog a nap rendesen! Miskolcon szinte minden létező helyen felléptünk már. Ha meghívnak minket, akkor mi nagyon szívesen megyünk, Miskolc nekünk a második Budapestünk, vagy Budapest a mi második Miskolcunk.


Ismét felcsendül Miskolcon az “Acélváros” – fotó:Lokál

Schuster Lóránt 50 éve nyomja a P.Mobilt – fotó:Lokál

A régi rajongók talán még emlékeznek rá, hogy egy időben, főleg amikor a Miskolc című számot benyomtuk a köztudatba és ismertté lett, rengetegen azt gondolták, hogy mi miskolciak vagyunk. Az igaz, hogy egy időszakban minden pénteken ott voltunk a Gárdonyiban, az Ifjúsági Parkban. Sőt, én mostanában úgy konferálom be a Miskolc című számot, hogy most a legjobb Edda-szám következik! Ilyenkor mindig azt nézem, hogy hányan hiszik el, hogy ez tényleg Edda-szám.”

A zenekar rendszeresen jelentet meg archív és friss anyagokat is, ez az ideén sincs másként, a főnök ezekről is informált minket: „Áprilisban jelent meg az Égi zenekar kiadvány. Ez egy dupla DVD, és egy 2012-es, Barta Tamás, Bencsik Sándor, Radics Béla emlékére készült koncert anyaga. Plusz egy bónusz DVD mellé, amin egy P.Box-koncert lesz!


Egy 50 perces koncertanyag… A zenekarral most éppen a Csoda történt című új CD-nk anyagán dolgozunk, 7-8 szám már munkapadon van, sőt, már játszunk is belőle néhányat a koncerteken – most Miskolcon is!

A most megjelent tripla Baranyi éveken, tehát a Lacikával készült anyagban is van már egy olyan dal, egy új nóta, ami előzetes a Csoda történtről. Megjelenése a nyári, nagy budapesti koncertre várható, ami augusztus 12-én lesz. 39 év után újra P. Mobil–Mini közös koncert lesz a Budai Ifjúsági Parkban! A Csoda történt egy dupla LP-n is jelenik majd. Most van egy ilyen fellángolás, hogy megint lemezeket gyűjtenek, hallgatnak az emberek, és tényleg jobban szól ez a hanghordozó, de hát azt nem lehet elvárni, hogy most ebből tízezreket adjanak el. 2019-ben – hihetetlen, ámde mégis igaz – a Gesarol-, P. Mobil-történet 50 éves lesz. Ebből az 50 éves jubileumi alkalomból lesz egy pár kiadványunk, amivel megörvendeztetjük a közönséget is meg magunkat is.”

Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Hamzáné Lakó Judit két – az idegenforgalom szempontjából fontos – szervezetet irányít Kecskeméten. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkáraként Kecskemét és a környező települések értékeinek bemutatásáért dolgozik, a Hírös Város Turisztikai Központ szakmai vezetőjeként pedig rendezvényeket szervez a kecskemétiek és az ide látogató vendégek számára.