EUR: 323,65 Ft
CHF: 287,17 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Belföld

Pálinkában gyilkolt a Gina

Görbe estének indult két pár húsvéti összejövetele, ahol bódító koktélokat ittak. A társaságból az egyik nő nem élte túl az illegális hatóanyagokkal teli italokkal folytatott koccintgatást.

Egy elkeseredett telefon riasztotta a rendőröket egy veresegyházi lakásból, ahonnan április 17-én reggel egy férfi azzal hívta fel a rendőröket, hogy “Baj van”. A gyanú szerint ő tévesztett hígítási arányt a kábítószer adagolásában, élettársa belehalt a tömény méreg elfogyasztásába – idézi a Zsaru magazin cikkét a Police.hu.


– Kollégáim a megadott címen a bejelentőn kívül egy súlyos állapotban lévő nőt, egy életveszélyes állapotban fekvő férfit és egy életjeleket nem mutató másik nőt találtak – mondta Buzás Noémi főhadnagy, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztályának fővizsgálója. – A mentők az utóbbin már nem tudtak segíteni, két társát a budapesti Péterfy Sándor Utcai Kórház toxikológiájára vitték. A férfit az orvosok mesterséges altatásban tartották, az italozás másik két résztvevőjének vallomásából igyekeztünk képet kapni a történtekről.

A halállal végződő parti túlélői a zsaruknak elmondták, a társaság alkoholizált és drogot fogyasztott egyikük veresegyházi lakásán. Pálinkát ittak, és mellé kokaint fogyasztottak, valamint a valószínűleg végzetes hatású Gina, is a poharakba került.


F. Imre pipettával “mérte” a Ginát mindegyikük italába, amiből az este során 5-6 kört ittak meg, nagyjából félóránként ledöntve egy spéci koktélt, így folyamatos, eufórikus kedélyállapotot fenntartva. Éjfél körül úgy döntöttek egy másik lakásban folytatják a partit, ahol szintén előkerültek a drogok.

A vallomások eltérnek arra nézve, hogy a halálos adagot ki töltötte a poharakba. F. Imre tagadja, hogy ő volt a halálmixer, a tanúként kihallgatott egyik nő szerint azonban a férfi kezelte az anyagot. Azt beismerték, hogy az egyik kör kitöltése után a pálinkával tévedésből több centiliternyi tiszta partidrogot húztak le. Pillanatokon belül rosszul lettek, percekre elveszítették a látásukat, egyesek hánytak, az ő életben maradásukat szervezetük reakciója is segíthette. F. Imre úgy emlékezett, hajnali kettőkor még mindenki életben volt, öt óra tájban vette észre, hogy élettársa állandó szokásától eltérően nem horkol, később a testéhez érve annak élettelenségét tapasztalta – olvasható a szörnyű éjszaka leírása.

Az egyenruhások F. Imrét őrizetbe vették, gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás. Szabadlábon védekezik.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek