EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Extra

Pápai Joci lemondott a harmadik gyerekről

Egész Magyarország egy emberként figyeli Pápai Jocit, aki az idei Eurovíziós Dalfesztiválon képviseli hazánkat. Szerinte mély, katolikus hitének köszönhetően jutott el odáig, hogy idén ő képviselheti hazánkat Kijevben.

Az indulás előtti napokban Joci aludni sem bírt: éjjelente felkelt és azon agyalt, milyen lesz ott állni egész Európa előtt három percig, amíg emberek millió az Origo című dalát hallgatják. Állítja, katolikus hitének köszönhetően jutott el odáig, hogy idén ő képviselheti Magyarországot Kijevben.


– Isten segített mindig is az utamon: mindannyiszor megkaptam tőle a megfelelő jelet, ha elakadtam az életemben. Hívő, istenfélő családból származom: reggel és este imádkozunk, de étkezések előtt is köszönetet mondunk. Ezért a sok ajándékért is tartottam fontosnak, hogy egy olyan dalt vigyek magammal, amelynek komoly üzenete van: 2017-ben minden ember együtt tudjon élni a másikkal, miközben ne legyen se Magyarországon, se a világ más részein kérdés, hogy valaki magyar vagy roma származású. Azt gondolnánk, hogy manapság erre nincs szükség, de sajnos van. Miután megnyertem az MTVA A Dal című műsorát, rengetegen azon köszörülték a nyelvüket, hogy egy telepi roma gyerek fogja képviselni a hazájukat. Pedig ez is az üzenetem része: hogy egy mélyről jövő cigány ember is megvalósíthatja az álmait!

Joci sosem szégyellte származását, sem azt, hogy nem éltek fényűzően a szülei és ahogy fogalmazott, „nem toltak mindet a feneke alá”. Azonban a művészi vénával megáldott családja már totyogó korában észrevette, hogy kivételes karrier vár rá a zeneiparban.


– Nem emlékszem pontosan, mikor ismerkedtem meg a zenével, de az tudom, hogy négyévesen már profin gitároztam. A telepen mindenki olyan csodagyereknek tartott, mint Mozartot. Édesapámnak akkoriban volt egy folklór együttese, velük 86-ban, ötévesen léptem fel először. Mostanában figyelem a gyerekeimet és azt veszem észre, hogy a hatéves fiam, Zalán is örökölte tőlem ezt a gént, mivel hároméves kora óta igen magas szinten dobol – mesélte.

Joci az Eurovízió izgalmait családja nélkül éli meg, akik otthonról drukkolnak és biztatják őt. Felesége, Anita már tizenharmadik éve támogatja mindenben a férjét.

Pápai Joci /Fotó: MTI – Illyés Tibor

– Arra kell most összpontosítanom, hogy a lehető legprofibb legyen az előadásom. Sok próba, megbeszélés és hivatalos parti várt rám, ezért jobbnak láttuk Anitával, ha ők otthonról támogatnak. Nem akartak hátráltatni, én meg egy szállodai szobában váratni őket.

A verseny utáni tervei között több külföldi turné is szerepel, hiszen már most 15 európai nagyvárosba hívták meg, legutóbb éppen Berlinbe. Bár az utóbbi időben többen arról pletykáltak, hogy hamarosan új családtaggal bővülhet a Pápai család, a híresztelést maga a családfő cáfolta.

– Én nagyon szeretnék még egy gyereket, de a feleségem nem támogatja az ötletet, mivel a napjának 24 óráját így is a két gyerek körüli teendők töltik ki. Megértem és tiszteletben tartom a döntését, hiszen Hanna és Zalán nevelésének oroszlánrésze rá hárul – osztotta meg a Lokál Extrával Joci.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Jövőre ismét koncertet ad Magyarországon Tom Jones. A világhírű walesi énekes 2019. június 22-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel és adja elő legnépszerűbb dalait – közölte a szervező Live Nation pénteken az MTI-vel.

 • Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Ultranagy teljesítményű téli abroncsokat kaptak a MOL Limo Mercedes-Benz modelljei. A flotta prémium autóira a Hankook kifejezetten felsőkategóriás személygépkocsira fejlesztett termékei kerülnek, amelyek még tovább emelik a vezetési élményt.

 • Karácsonyi dalok egyedi misztikus GREGORIAN stílusban

  Karácsonyi dalok egyedi misztikus GREGORIAN stílusban

  Az advent tökéletes periódus arra, hogy egy kicsit elcsendesedjünk, megálljunk, pihenjünk, feltöltődjünk, önmagunkkal, családunkkal, barátainkkal hangolódjunk békességben az év legszebb ünnepére, a Karácsonyra!

 • Ákos ismét dupla Aréna-koncerttel zárja az évet

  Ákos ismét dupla Aréna-koncerttel zárja az évet

  Ismét dupla Aréna-koncerttel zárja az évet Ákos december 14-15-én. A népszerű előadó, dalszerző idén ősszel négyszámos stúdióanyagot jelentetett meg, ami a jövőre tervezett következő album előfutára.