EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Nagykanizsa

Páratlan siker! – Batthyánys érmek Kárpátaljáról

Első és második díjjal tértek haza a Batthyány gimnázium diákjai a IV. Nemzetközi Magyar Matematikaversenyről, amelyet ezúttal Kárpátalján, Beregszászban rendeztek.

Az 5–8. osztályosok viadalának a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola adott helyet, ahol 176 általános iskolás mérette meg matematikai tudását. A diákok öt régióból, Erdélyből, a Felvidékről, a Délvidékről, Magyarországról és Kárpátaljáról érkeztek. A magyarországi régió csapata 70 diákból és 14 kísérő tanárból állt.


– A versenyprogram kétfordulós volt, amelyeket egymást követő napokon rendeztek meg – számolt be a Lokál Extrának Erdős Gábor, a magyarországi régió egyik kísérő tanára. – Fordulónként négy feladatot oldottak meg a gyerekek, a programot a munkácsi várba tett kirándulás, városnézés, ügyességi verseny, társasjáték, múzeumlátogatás, könyvbemutató, ismeretterjesztő előadás, táncház is színesítette.

Dancsák Dénes történelmi elsőséget szerzett (Fotó: BLG)

A 12 fős, keszthelyi, nagykanizsai és zalaegerszegi diákokból álló zalai küldöttségből legeredményesebben a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium két ifjú tehetsége szerepelt. Dancsák Dénes (5. a, tanára Zsovár Anita) a rangos mezőnyben nem talált legyőzőre, kiváló teljesítményéért első díjat vehetett át. Ilyen eredményt a megyéből az első három hasonló versenyen senkinek sem sikerült elérnie. Németh Mártont (6. a, tanára Márfi Kornélia) is mindössze egyetlen versenyző tudta megelőzni, így ő az egyik második díjat hozhatta haza.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.