EUR: 323,04 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb XIV.kerület

Parkosításra és sportpályára kapott támogatást Zugló

A fővárosi közgyűlés megszavazta a 2016-os TÉR_KÖZ pályázatok eredményét, amelyen budapesti kerületek pályázhattak városrehabilitációs beavatkozásokra. Zugló két projekthez is kapott 100-100 millió forintot.

A pályázat célja, hogy olyan közterületek és középületek jöjjenek létre, amelyek bárki számára nyitva állnak és erősítik a közösségi életet. A közterületek esetén fontos a gyalogos- és kerékpárosbarát kialakítás és az akadálymentesség.


Nem tudni, hogy a tervekből mi valósul majd meg pontosan (fotó: zuglo.hu)

Régóta terv, hogy a Vezér utca Fogarasi út és Szugló utca közötti részén, az autók által kevésbé használt oldalon parkot alakítsanak ki közösségi funkciókkal. Ennek egy része az új lakóházak előtt már elkészült, a Fogarasi úthoz közelebbi szakasz azonban még szinte romokban hever. Igaz, ehhez a felújításhoz az igényelt 417 millió helyett mindössze 100 millió forintot kapott a kerület, így a teljes parkosítás valószínűleg elmarad.
A kerület a Mogyoródi úti sportpályát is bővítené:  újabb pályák, pingpongasztal, illetve egy mászófal építése van a tervben, ám az igényelt 185 millió helyett 100 millió forintot kapott Zugló, mivel a közgyűlés a sportfunkciók telepítésével egyetértett, a színpad és a piknikezőhelyek építésével viszont nem.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.