2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Külföld

Phenjan megerősítette, beveti nukleáris haderejét, ha nem hagyja békén az USA

Az Egyesült Államok és szövetségese, Dél-Korea feszült viszonya a kommunista Észak-Koreával továbbra is napirenden van. Phenjan egyre gyakrabban ad ki hol dörgedelmesebb, hol puhább közleményeket a konfliktussal kapcsolatban. Ezúttal a KNDK Külügyminisztériumának Leszerelési és Béke Intézete tett közre egy kommünikét, amelynek a Stabilitás címet adta.

“A KNDK elvi kötelessége, hogy a Koreai-félszigetet és a régiót megóvja egy termonukleáris háborútól, és stabilitást, békét teremtsen a térségben. Annak ellenére is ez a célja, hogy Amerika folyamatosan provokációs hadmozdulatokat hajt végre. Háromszázezer fős katonai csapat sorakozik a beavatkozásra várva az USA különböző katonai bázisain, és akkor még nem beszéltünk a bábállam Dél-Korai katonai potenciáljáról.


Az Egyesült Államok számára bevetésre vár a Carl Vinson anyahajó, valamint a Michigan nukleáris tengeralattjáró is, továbbá más stratégiai eszközök a térségben, amivel a katonai készültséget a maximálisra állította.

Május 3-tól az Egyesült Államok a Koreai-félsziget környékén közös katonai gyakorlatokat szervezett Japánnal, Nagy-Britanniával és Franciaországgal együtt, ami jól tükrözi a kialakult helyzetet. A nukleáris háború sötét felhői sűrűsödnek a fejünk felett.


Az agresszív háborút folyamatosan az USA hajtja végre a vazallus összeesküvőivel egyetemben.

Mindeközben politikai, gazdasági és katonai nyomást gyakorol az USA a KNDK-ra. Célja, hogy megfossza Észak-Koreát a nukleáris fegyverzetétől, és ezzel utat nyisson egy agresszív támadásnak országunk irányába.

 

Azonban a KNDK továbbra is intézkedéseket hozhat a nukleáris fegyverek megerősítésében, és bevetésében.

A függetlenség és az igazságosság áll szemben az Egyesült Államok példátlan KNDK-ellenes törekvéseivel.”

Phenjan, 2017. április 15.
Katonák a kommunista Észak-Koreát megalapító Kim Ir Szen születése 105. évfordulójának alkalmából rendezett katonai díszszemlén a phenjani Kim Ir Szen téren 2017. április 15-én. (MTI/EPA/Hou Hvi Jung)

Phenjan, 2017. április 13.
Kim Dzsong Un első számú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára (j) egy új phenjani lakótelep, a Rjo Mjong avatóünnepségén 2017. április 13-án. (MTI/EPA/Hou Hvi Jung)

Kapcsolódó Cikkek