2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Ózd

Politika a vakolaton

Ózd sem kivétel, a graffitisek ebben a városban is kitesznek magukért. Legújabban politikusokat vettek célba: hol számonkérés, hol valamiféle tényközlés kerül a falakra.

A „művészek” és társaik biztosan örülnek az alkotásoknak, nem annyira a házak tulajdonosai. Nincs az a falfirka, amelynek örülni tudnának, mert az újraszínezés, a helyreállítás nem kevés pénzbe kerül. Csakhogy a korábban megszokott falpingálások helyett mostanában már politikai szövegek is megjelennek a jól látható helyeken. A Bolyki fő út elején álló társasház utca felőli oldalán egy számonkérés olvasható, ahol megkérdezik: Hol a borvidék? Az Ózdon élők ezt értik, hiszen Janiczak Dávid a választási kampányában jelentős minőségi szőlőtermesztést ígért, szuper pincesorral. Egyelőre ebből annyi valósult meg, hogy egyik városi elöljáró egyszer a közösségi oldalon négyezer elültetett szőlőoltványról adott hírt. Arról nem számolt be, hogy hazánk egyik legkevesebb napsütéses óraszámmal rendelkező területén milyen szőlőfajták lennének alkalmasak a minőségi bortermelésre, kikérték-e erről a szakemberek véleményét, végeztettek-e talajvizsgálatot  és még van egy sor kérdés ezzel kapcsolatban.


Fotó: Lokál
Képalá: Az ózdiaknak nem csak a borvidék hiányozhat, hanem a többi jobbikos ígéret is

A szabadidőparkban egy jobbikos politikus nevét írták a WC falára, akitől olcsó ukrán cigarettát kér a graffiti készítője. Egy másik feliraton cigarettával kapcsolatos, adóhatóságra tartozó tevékenységgel gyanúsítják ugyanazt a személyt. A közelmúltban – talán éppen a feliratok miatt – tatarozták a nyilvános illemhelyet, így egyelőre eltűntek az alkotások.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.