EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Szeged

Profitálni a digitalizációból

Bővül a Digitális Jólét Program (DJP), gőzerővel folyik a DJP 2.0 társadalmi egyeztetése, amely május-júniusban kerülhet a kormány elé – jelentette be Deutsch Tamás Szegeden.

A DJP összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos kiemelte: a kormánynak nem érdeke, hogy megvédje a digitalizációtól az embereket, inkább olyan lépéseket tesz, amelyek révén a polgárok felkészülhetnek erre az átalakulásra, így profitálhatnak belőle. A DJP keretében az oktatás és a gazdaság fejlesztése párhuzamosan történik, ennek köszönhetően minden magyar polgár számára anyagi vagy fizikai korlátok nélkül biztosítják a kor színvonalának megfelelő internetelérést, méghozzá úgy, hogy a használatához mindenki megfelelő ismeretekkel fog rendelkezni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.