EUR: 322,76 Ft
CHF: 285,76 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Salgótarján

Púder és lila a tavasz színei

Összesen húszezer tövet ültettek ki tulipánból és árvácskából a Salgótarjáni Foglalkoztatási Nonprofit Kft. jóvoltából.

A fagytűrő virágok, mint az árvácska és a tulipán, már áprilisban szemet gyönyörködtetően pompáztak, utóbbi uralkodó színvilága a púder és a lila. Ezekkel a virágokkal díszítették a Rákóczi út menti dézsákat is. Összesen húszezer virágot ültettek ki, de az önkormányzati cég saját nevelésében még mindig nő 18 ezer egynyári palánta, amelyet majd ezek helyére telepítenek.


Az egynyáriak között találunk kánnát, szúnyogűzőt, büdöskét, kúpvirágot, hamvaskát, petúniát, álló és csüngő muskátlit, gömbvirágot, záporvirágot és díszdohányt. Levendulaültetvénye is van a Foglalkoztatási Kft.-nek, ez a növény várhatóan a körforgalmaknak ad egyedi hangulatot. Megtudtuk, hogy a nyári kompozíciók alapját a kánna, a kúpvirág, a büdöske és a díszfű adja majd, mint tavaly, mert ezek beváltak és könnyen fenntarthatók.

Lila és púder színű tulipánok szépítik a Rákóczi utat. Kép: Lehoczki-Gallai Gréta

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.