EUR: 322,76 Ft
CHF: 285,76 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Program

Pünkösdi Vigadalom Révbéren

Kicsik és nagyok egyaránt megízlelhetik, milyen is volt hajdanán a lovasok élete, ha ellátogatnak a Révbéri Lovascentrumban a Pünkösdi Vigadalomra.

Június 4-től 5-ig tartó rendezvény szervezői felelevenítik a magyar pünkösdi népszokásokat, miközben rengeteg színes programmal gondoskodnak a lazítani vágyók szórakoztatásáról.


A Duna-partján megtalálható lovastanyán vasárnap reggel elkezdődik az ünneplés.

Elsőként elindítják a Pásztorételek főzőversenyét, majd azonnal a lovak közé csapnak, ugyanis a látogatóknak bemutatnak egy betyáros kettes- és pónifogathajtó versenyt, amivel máris kezdődik az időutazás, amiben a városból a szabadba vágyókat visszarepülhetnek az alföldi csikósok vadregényes világába.


A programot színesítik a Solti Mazsorett csoportok, az Izisz Hastánccsoport, a Bulgáros népi együttes, a Kökényszem Citerazenekar, a Dance the Life Táncegyüttes akrobatikus táncbemutatója, a Hahota gyermekszínház Brémai muzsikusok című előadása, a The Subrune zenekar koncertje is.

A zenés, táncos vigadalom programja lesz a Csikósbemutató is, amiben garantáltan csattan majd az ostor is, persze csakis a levegőben. Ennyivel azonban még nem ér véget a családias hangulatú lovascentrum Pünkösdi Vigadalma. A látogatókat elkápráztatják majd a középkori harcosok is, akik bemutatják, hogy küzdöttek hajdanán a vitézek.

Késő délután pedig Fortuna kegyeiben bízhatnak majd a mulattság résztvevői, hiszen tombolahúzás nélkül nincs is igazi mulattság, ráadásul a fődíj nem más, mint egy igazi csikó. Az izgalmak oldására következik majd a Kalocsastyle divatbemutatója, amit az Ayers Rock koncert követ, majd amikor az összes csillag ragyog a puszta felett, jön az Éjszakai tűzvarázs. Este tízórától tánc és élőzene kifulladásig.

Remélhetőleg azért mindenkinek marad energiája kiélvezni a Pünkösdi Vigadalom másnapját is, mert hétfőre is rengeteg koncerttel, táncosokkal várják a látogatókat. A kicsiket egy bűvész varázsolja majd el, aki gondoskodik arról, hogy az apróságok tátott szájjal lessék tudományát.

A kétnapos program végén záró felvonuláson búcsúznak el a vendégektől a lovasok, íjászok és harcosok, hogy még egy kis időre megőrizzék a hajdani puszták varázsát.

Természetesen a Pünkösdi Vigasság alatt is bárki bejárhatja a garantáltan családias hangulatú tanyát, ahol mindkét nap bárki íjászkodhat a Bölcskei Sólymokkal. Miközben a felnőttek a kézműves és kirakodó vásárban válogatnak, a gyerekek maguk is kipróbálhatják a pónilovaglást.

A fáradhatatlan apróságokat vidámpark várj az elmaradhatatlan légvárral, ahol természetesen jelen lesz a piros orrú bohóc is. Közben a rendezvényen folyamatosan sülnek majd a húsok és készülnek a finomabbnál finomabb ételek, hogy mindenki találhasson a maga szájízének megfelelő ebédet, vagy akár vacsorát.

A rendezvényre a belépés felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt ingyenes.

Természetesen az év minden napján örömmel fogadják a lovastanyára látogatókat.

Az ország szívében, a Dél-alföldi régió nyugati peremén, Bács-Kiskun megyében a dunaföldvári közúti Duna- híd mellett található Solt városa, melytől nyugatra, a Dunaparton található Révbérpusztán számos programot szerveznek akár gyerek vagy felnőtt csoportoknak is. De a hely kiválóan alkalmas akár céges rendezvények megtartására is, miután a lovas pályára néző csárdában egyszerre 240-en tudnak leülni akár télen is.

Májustól egészen szeptemberig, minden vasárnap lehetőség van arra, hogy előzetes bejelentkezéssel részt vegyenek akár családok, egyéni vendégek a pusztaprogramokon.

Bár ebben az évben már lezajlott a Pusztafutás, érdemes bejegyezni a 2018-ra naptárunkba az áprilisi terepfutóversenyt, amely egyben egy színes családi program lesz jövőre is.

Egy kis ízelítő a tanyáról, aminek az üzemeltetését 1999 óta apa és fia, Nagy Sándor és Nagy Péter végzi.

A több évtizedes vendéglátóipari és idegenforgalmi tapasztalataikat felhasználva szervezik programjaikat mind hazai, mind beutazó csoportok részére. Törekvésük, hogy minél színvonalasabb, változatosabb programokkal és rendezvényekkel szórakoztassák a vendégeiket.

A látogatók bepillanthatnak a kiskun emberek hétköznapjaiba és ünnepeibe, megismerkedhetnek háziállataikkal, vásárolhatnak helyi kézművesektől. A lendületes csikósbemutató, a fülbemászó népzene, az ínycsiklandó kiskun ételek, valamint a tüzes italok bevezetik az érdeklődőket a falusi élet örömeibe.

És, hogy miért éppen Révbér? A válasz egyszerű!

A lovaspuszta üzemeltetőinek a legfontosabb a vendég és az, hogy ne „nagyüzemi futószalagon” érezzék magukat, hanem családias hangulatban töltsék el szabadidejüket.

A hajóval is megközelíthető tanyán kiemelten figyelnek arra, hogy megőrizzék az eredeti, korabeli tanyasi környezetet, ami garantálja, hogy az odalátogató ezernyi élménnyel gazdagabban térjen haza, ahonnan biztosan visszavágyik majd Révbérre.

Egész évben várja az érdeklődő kicsiket és nagyokat a Révbéri Lovascentrum!

Kapcsolódó Cikkek