2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb Győr

Puskás Petiék Győrben forgattak

Győrben sokan szeretnek minket, és mi is szeretjük Győrt – mondta Puskás Peti a hivatalos EYOF-dal videóklipjének forgatásán. A zenekar mellett neves sportolók is feltűnnek a kisfilmben.

Itt és most – ez a címe a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos dalának. A The Biebers slágere magyar és angol változatban is elkészült, így kiválóan alkalmas arra, hogy itthon és külföldön egyaránt népszerűsítsék vele az eseményt. A dalhoz készülő videóklipet nemrégiben vették fel városunkban. Reggeltől estig forog a kamera, többek között a Mosoni-Dunánál, az Audi Arénában, az Aqua Sportcentrumban és Győr belvárosában.


Minden a tervek szerint alakult a forgatáson
Fotó: O. Jakócs Péter

– Mindig szívesen jövünk Győrbe, mert szeretjük a várost, és mindig telt házas koncerteket adunk, vagyis a győriek is szeretnek minket – fogalmazott Puskás Peti, a zenekar frontembere. Hozzátette, nagy örömmel vállalták a dalszerzést, hiszen a sport és az energikus élet hozzájuk is közel áll.

Mint mondta, egy sportesemény indulóját nem könnyű megírni. A dal egy hangulatot fog meg, hiszen a sportoló hajnalban kel, amikor a város még alszik, és úgy látja az ébredező várost, de a korai órákban ő már az edzésre készül. Ez egy olyan pillanat, amelyet egy sportoló, de egy aktív „hétköznapi” ember is átélhet, vagyis közös élmény. Ilyenkor találkozhatunk egymással akár a győri vízpartoknál is, ahogy erre a dal szövege is utal.


Az uszodában is forgattak
Fotó: O. Jakócs Péter

– A klip a párhuzamokról is szól, arról, milyen az, amikor teljes erőbedobással csinálunk valamit, legyen az sportoló vagy például zenész – az énekes minderről az Audi Arénában mesélt, mint mondta, egyrészt EYOF helyszínéről van szó, másrészt pedig egy fergeteges hangulatú csarnokról, amelyet már ő maga is átélt egy meccsen.

– Az EYOF és általában a nemzetközi fesztiválok összehozzák az embereket. Ilyenkor rengeteg prekoncepció dől le, hiszen sokszor azt képzeljük, hogy az egyik nép ilyen, a másik meg olyan, de amikor eltöltünk pár napot egymással, rájövünk, hogy mindannyian egyformák vagyunk.

A Biebers az Aréna közepén
Fotó: O. Jakócs Péter

Ekanem Emota Bálint hozzáfűzte, hogy az EYOF nagyon népszerű esemény lesz, és arra számítanak, hogy a rendezvény dalát is szeretni fogják a fiatalok.

A nap folyamán forgattak többek között Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvetővel, Laklóth Anna magyar bajnok kosarassal, valamint Kötél Zsanettel, a röplabda-válogatott feladójával is.

Vízről is vettek fel jeleneteket
Fotó: o. Jakócs Péter

A felnőtt sportolók mellett az EYOF fiatal nagykövetei is szerepelnek, köztük a győri tornász tehetség, Mészáros Krisztofer, a dzsúdós Sipőcz Richárd vagy az úszó Varga Bence. Feltűnik Farkasdi Ramóna (kajak-kenu), Kotormán Réka (röplabda), Pál Tamara (kézilabda), Füri Márton (kerékpár), Lendvai Luca (atlétika), Szirony Dorina (kosárlabda), a nagykövetek mellett pedig Galló Ákos (tenisz) is.

Kapcsolódó Cikkek