EUR: 319,07 Ft
CHF: 274,63 Ft
2018. május 23., szerda
Dezső

Egyéb Szombathely

Rekordmennyiségű támogatás Vas megyének

Első körben 104 projekt összesen 11,6 milliárd forintnyi támogatásban részesül a Terület- és Településfejlesztési Program (TOP) keretében Vas megyében. A részleteket a térség országgyűlési képviselői ismertették.

A 65 vasi települést érintő támogatásokból jut pénz ipari parkok és iparterületek, piacterek, agrárlogisztikai központok fejlesztésére, csapadékvíz-elvezetésre, városi zöldterületek kialakítására, bölcsődék és óvodák felújítására, energetikai korszerűsítésére, kerékpárutak építésére, vidéki orvosi rendelők és helyi szociális alapszolgáltatások fejlesztésére, valamint turizmusfejlesztésre is.


Mintegy 11,6 milliárd forintból kezdődnek fejlesztések Vas megyében Fotó: HE

Kondora Bálint, a megyei közgyűlés alelnöke elmondta: Vas megyének összesen 21 milliárd forintnyi támogatás áll rendelkezésére a TOP keretében, a benyújtott pályázatok 80 százalékát találta első körben támogathatónak a megyei önkormányzat és a döntéshozatalban irányító hatóságként részt vevő Nemzetgazdasági Minisztérium.

Kerékpárút épül Szombathely és Sé között Fotó: CSG(archiv)

Nardán, Bucsuban, Sében és Balogunyomban a csapadékvíz-elvezetést oldják meg a támogatásból, Szombathely és Sé község között kerékpárutat építenek, Pornóapátiban az óvodát újítják fel, Felsőcsatáron pedig a nemzetiségi általános iskola épületeit energetikailag korszerűsítik – sorolta Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője.

Kapcsolódó Cikkek