EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Pécs

Remek évad elé nézünk!

A Pécsi Nemzeti Színház 2017/2018-as évada igazán élménydús lesz, hiszen több kiváló produkciót is színre visznek. A teátrum 26,6 milliós állami támogatást is kapott.

A 2017/2018-as évadot ajánló eseményen jelentette be Rázga Miklós, Pécsi Nemzeti Színház igazgatója, hogy műsorra tűzik Christopher Hampton romantikus színművét, a Veszedelmes viszonyokat és A muzsika hangja című musicalt is. Láthatják majd a pécsiek Reginald Rose Tizenkét dühös ember című bűnügyi játékát, Bornemisza Péter Magyar Elektra című tragédiáját, a Pécsi Balettel közös produkció lesz A makrancos hölgy táncjáték. Az operatagozat a Pannon Filharmonikusokkal közreműködve adja elő ifjabb Johann Strauss A denevér című vígoperáját.


fotó:PKK

Rengeteg kamaradarab is lesz, így a kisebbik teátrumban Henrik Ibsen Nórája és Rossini Hamupipőkéje is látható lesz, ahogyan Marc Camoletti Boeing, Boeing című vígjátéka is.

Az eseményen Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár kisorsolta és köszöntötte a 2016/2017-es évad százezredik nézőjét. Az államtitkár elmondta azt is, hogy a teátrum állami támogatása már 466 millió forint és a pécsi színház a legeredményesebb vidéki teátrummá vált, ráadásul további 26,6 milliós támogatást is kapott a kulturális államtitkárságtól.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.