EUR: 323,29 Ft
CHF: 286,61 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Külföld

Rendőrségi rajtaütésben meghalt egy iszlamista csoport két fegyverese

Rajtaütött a rendőrség egy iszlamista csoport tagjainak búvóhelyén Banglades nyugati részén vasárnap, a támadás alatt a szélsőségesek két fegyverese meghalt – közölték a hatóságok.

A hivatalos tájékoztatás szerint a betiltott Dzsamajet-ul-Mudzsáhidin Banglades (JMB) nevű iszlamista csoporthoz tartozó Neo JMB tagjaival minden valószínűség szerint öngyilkos robbantás végzett.


Mizanur Rahmán körzeti rendőrparancsnok elmondta, hogy erőik egy bejelentés alapján vették körül azt a házat, ahol a két fegyveres rejtőzködött.

Az épületnél hatalmas robbanás hallatszott, amelyet fegyverropogás is kísért.

Két rendőr is megsebesült, mert a szélsőségesek tüzet nyitottak a kiérkező biztonságiakra.

Ezt a csoportot terheli felelősség az egyik dakkai kávézó ellen tavaly nyáron elkövetett merényletért. A Holey Artisan Bakery kávéház elleni támadás összesen 29 ember – 18 külföldi, 2 helyi, 2 kávéházi dolgozó, 2 rendőrtiszt és 5 szélsőséges – életét követelte. Bár az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet jelentkezett a merénylet elkövetőjeként, a bangladesi hatóságok annak elkövetésével a Neo JMB-t vádolták.

Az elmúlt években jelentősen nőtt az iszlamisták által elkövetett erőszakos cselekmények száma az ázsiai országban. A bangladesi biztonsági erők július óta több tucat embert fogtak el vagy gyilkoltak meg arra hivatkozva, hogy részt vettek a kávéház elleni támadás megszervezésében.

Kapcsolódó Cikkek