2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Belföld

Rendőrt hívtak Botkáék a tévésekre – Videó!

A Szeviép-botrányról akart forgatni Szegeden az Echo TV Informátor című műsorának stábja, ám Botka László helyett rendőrök és biztonsági őrök jelentek meg a városházán. Kedden Tatabányán ismét Botkával szeretett volna interjút készíteni a stáb, de a helyi szervezők inzultálni kezdték a tévé operatőrét, egy szocialista képviselő pedig nácinak nevezte az Echo TV munkatársait.

Rendőröket hívtak az Echo TV Informátor című műsorának stábjára Szegeden. Az oknyomozó műsor újságírója interjút szeretett volna kérni Botka Lászlótól a városházán, azonban a stáb tagjai csak a rendőrökkel és az önkormányzat biztonsági őreivel beszélgethettek.


Az országos hírűvé vált Szeviép-botrányról szerették volna megkérdezni az utóbbi időben luxusútjairól és Rolex órájáról elhíresült városvezetőt, aki egyben az MSZP miniszterelnök-jelöltje is. A Szeviép 2010 előtt rengeteg önkormányzati megbízást kapott, és a gyanú szerint majdnem 500 vállalkozót károsított meg azzal, hogy nem fizette ki őket. A kár összege nagyjából 10,5 milliárd forint.

Lukács Zoltán országgyűlési képviselő /Fotó: MTI – Soós Lajos

Az oknyomozó műsor stábjára kihívták a rendőröket, Botka pedig több mint két óra után sem jött ki az irodájából. Végül a városháza biztonsági őrei tessékelték ki az újságírókat az épületből.


Az Informátor stábja az országot járó MSZP-s miniszterelnök-jelöltet kedden Tatabányán is szerette volna mikrofonvégre kapni utcafórumán, ám Botka nem állt szóba az Echo TV-vel, sőt az operatőrt inzultálták a szervezők.

A helyszínen jelen lévő szocialista országgyűlési képviselőt, Lukács Zoltánt is szerették volna megkérdezni a Szeviép-ügyről, ám a képviselő gusztustalan módon fasisztának és nácinak nevezte az Echo TV munkatársait.

– Maguk nácik! – mondta Lukács. – De miért lennénk azok? – kérdezett vissza az újságíró. – Mert fasiszták – vetette oda vigyorogva Lukács.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek