2018. december 19., szerda
Viola

Sport

Risztov Éva: Örülök, hogy részese lehetek a vb-nek

Risztov Éva is népszerűsíti a júliusi 17. FINA-világbajnokságot. Az olimpiai bajnok kipróbálta azokat a játékokat is, amelyekkel több fővárosi helyszín mellett Győrben, Pécsett, Szegeden, Debrecenben és Balatonfüreden is találkozhatnak az érdeklődők.

Látványos installációkkal, izgalmas nyereményjátékokkal és ismert sportolókkal népszerűsíti a júliusi 17. FINA-világbajnokságot az az országos roadshow, melyet a napokban indított útjára a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft.


A toronyugrást imitáló virtuális valóság-installáció használatakor 27 méter magas torony tetején érezheti magát a játékos ( Fotó: Sáfár Tibor)

– Nagyon örülök, hogy a játékok kipróbálásával én is népszerűsíthetem a világbajnokságot – mondta Risztov Éva a roadshow első napján. – Bevallom, nem fáj a szívem azért, mert versenyzőként nem veszek részt a vb-n. Nem hiányzik – legalábbis most –, hogy beleugorjak a Balatonba és kilométereket ússzak.
Risztov Éva hozzátette, a roadshow mellett természetesen minden fórumot – még saját közösségi oldalát is – felhasznál arra, hogy minél több emberhez eljusson a világbajnokság híre.

Risztov Éva is „medencébe ugrott” ( Fotó: Sáfár Tibor)

A 17. FINA-roadshow állomásai:
Május 25–26–27. Budapest, Duna Aréna
Május 28. Budapest, Budapest Family Summit – családi fesztivál (Hungarofest)
Június 2–3–4. Budapest, Mammut Bevásárlóközpont
Június 6–7–8. Budapest, Duna Pláza
Június 9–10–11. Győr, Árkád
Június 16–17–18. Pécs, Árkád
Június 23–24–25. Szeged, Árkád
Június 30.–július 1–2. Debrecen Pláza
Július 7–8–9. Balatonfüred, Kékszalag vitorlásverseny
Július 14.–augusztus 20. Market Street

A most induló roadshow a FINA-világbajnokságot megelőzően öt fővárosi és öt vidéki helyszínre látogat el. Az akció célja, hogy ismert sportolókkal és modern, interaktív játékokkal népszerűsítse a vizes világbajnokságot és az ehhez kapcsolódó vízi sportokat. A túra állomásain mindenki számára elérhető és kipróbálható aktivitásokkal találkozhat mindenki.


Ilyen játék például az a toronyugrást imitáló virtuálisvalóság-installáció, melynek használata során egy 27 méter magas torony tetején érezheti magát a játékos és élheti át annak minden szépségét és izgalmát. A játék a 2017-es világbajnokság óriás-toronyugrásának helyszínére kalauzol el háromdimenziós képpel, hang- és környezeti hatásokkal.

Ugyancsak kipróbálható lesz egy Xbox Kinect segítségével megelevenedő úszóverseny is, melynek során a jelentkezők a világ legjobb úszóival mérhetik össze tudásukat úgy, hogy az úszásban megszokott mozdulatokat kell utánozniuk és ennek tükrében úszik a virtuális karakterük. Harmadik feladatként pedig egy kvíz segítségével bárki tesztelheti a tudását a világbajnoksággal kapcsolatban, de a memóriajátékot idéző feladatsor alapján azt is kipróbálhatja, milyen lehet szinkronúszóként megtanulni egy adott mozdulatsort. A vízilabdát imitáló játékban pedig a gyorsaságukat tesztelhetik a résztvevők.

Kapcsolódó Cikkek