EUR: 321,96 Ft
CHF: 285,65 Ft
2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb Pécs

Rohamosztagos sisakkal segítenek Gáborkának

Hinterdorfer Gáborka hét éve küzd daganatos betegséggel, most viszont egy igazi rohamosztagos siet a segítségére. Dukovits Krisztián gondolt egy nagyot, és készített egy olyan rohamosztagos sisakot, amelyet bárki megnyerhet, aki Gáborka javára tombolát vásárol.  

A most 11 éves kisfiú négyéves korában került először kórházba áttétes, rosszindulatú mellékvese-daganattal. Akkor szinte mindent megpróbáltak, hogy mosolyt csaljanak a kisfiú arcára.


– Mikor kiderült, hogy az óvodai farsangon nem vehet részt, az egész családdal beöltöztünk Star Wars-szereplőknek, felvonultunk a lakásban, majd fénykardoztunk Gáborka nagy örömére. Ezután minden ajándék a családtól, barátoktól Star Wars-os volt – mesélte a kezdeteket a beteg kisfiú anyukája, Darabos Edit.

A Star Wars ad erőt Gáborkának

Akkor a kezelések komoly javulást hoztak, de a betegség pár év múlva ismét kiújult, és még agresszívabb formában tért vissza. A küzdelmet a kisfiú életéért már nemcsak Pécsen, hanem Budapesten folytatták tovább az orvosok. A sok héten át tartó kezelések alatt egyetlen vigasza volt Gáborkának, hogy a kórházban találkozhatott azzal a csoporttal, amelynek tagjai Star Wars-szereplőknek öltöztek. A fiú rajongása és az úgynevezett 501-es Légióval való találkozás új erőt adott a daganatos beteg kisfiúnak.


– Gáborka nagyon várta ezt a találkozást, izgatottan készülődött, hogy majd kardozik Darth Vaderrel – mondja Edit. – Gáborka igazi rajongó és az erő szó szerint vele van, hiszünk a felépülésében – meséli az egyik rohamosztagos, Dukovits Krisztián. Krisztiánt a klinikáról keresték meg, mert tudták róla, hogy ő is gyárt Star Wars-szereplőket. A két rajongó, Krisztián és Gáborka így gyorsan megtalálta a közös hangot és el is határozták, hogy nem tétlenkednek.

Az ország valamennyi gyermekklinikáján megfordul a CosHelp csoport Fotó: Facebook

Krisztián egy saját készítésű, teljesen egyedi rohamosztagos sisakot gyártott, amelyet a május 27-én a pécsi Expo Centerben tartandó pécsi gyereknapon sorsolnak ki azok között, akik tombolát vásárolnak. A tombola ára 1000 forint, a befolyt összeget felajánlják Gáborka családjának, hogy azt a kisfiú ápolására, gyógyítására tudják fordítani.

Így készül egy rohamosztagos sisakja

Az 501-es Légió ötlete Amerikából indult el, de mára már szinte nincs olyan ország, ahol ne lenne ilyen helyőrség. Star Wars-rajongókat fog össze, akiknek céljuk a jótékonykodás. Emellett egyébként létezik egy úgynevezett CosHelp csapat is, amelynek tagjai film- és rajzfilmhősöknek beöltözve látogatják a beteg gyerekeket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.