2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Ózd

Romló piaci kilátások

Hamarosan kezdődik az ózdi piac bővítése, aminek az érintett vállalkozók egyáltalán nem örülnek. Az eddig megszokott egység ugyanis megbomlik, mert kettészakad a zöldséges részleg.

Végre nyertes pályázatnak örülhetnének az ózdiak, ám mégsem felhőtlen a boldogság. Történt, hogy a piaccsarnokban működő, ott üzlettel rendelkező vállalkozókkal nem egyeztetett a városvezetés a beruházásról, így a véleményük nélkül döntöttek a sorsukról.


Szalári Zsolt zöldség-gyümölcs kereskedő kérdésünkre elmondta, hogy egységes álláspontot képviselnek ebben a kérdésben. Az ózdi piac ugyanis nemcsak elárusító hely, hanem egy erős közösségi tér, ahol főként péntekenként és szombatonként találkoznak egymással az ismerősök, rokonok. Ilyenkor hosszabb beszélgetésekre, akár egy kis poharazásra is sor kerülhet egyetlen helyen. Ezt az egységet bontja meg az új piaci rész megépítése, a Nádasd-patak túlsó oldalán, ahová egy híd keskeny járdáján lehet majd eljutni. Azt ugyanis a ruhapiac területére terveztették, így az évtizedek óta ott dolgozó árusoknak is új helyet kell keresniük.

Fotó: Lokál
Elárusító hely és közösségi tér, amit megbont a beruházás

A városi televízió kamerája előtt Fedora István és egy edelényi vállalkozó hasonlóképen vélekedett egy meghívásos fórumon, ahol Tengely András képviselte a város véleményét. Az Ózdinvest Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a bruttó 400 millió forint nem elég a piac teljes körű bővítésre, a pályázati pénzből viszont korszerű elárusító asztalokat fognak építeni és elkészülnek az infrastrukturális beruházások is.


A jelen lévő vállalkozó adófizetők továbbra is háborognak a szerintük észszerűtlen döntés ellen.

Fotó: Lokál
A ruhás piacra tervezték a zöldséges részleget

Kikértük Riz Gábor országgyűlési képviselő véleményét is, aki elmondta: az alapötlet jó volt, mert az ózdi piac nagy forgalmat bonyolít le, és sokan a határon túlról is itt szerzik be élelmüket. Ezért ráférne a korszerűsítés, és megyei fejlesztési biztosként támogatta a pályázatot. A szakmai tartalommal viszont nem ért egyet, mert az nemcsak a vállalkozók, hanem a vásárlók érdekeit is figyelmen kívül hagyta. Az idős emberek – és ők sokan vannak a városban – idáig viszonylag kis területen be tudtak vásárolni, ezután viszont több száz méteren át kell cipelniük a csomagjaikat, ha egy helyen nem tudtak mindent beszerezni. Meg kell még említeni a parkolási gondokat is, ami különösen szombaton kaotikus, de arra sem kerestek megoldást.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.