EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Sport

Ronaldo lő, gól! – Videó!

Cristiano Ronaldo bármilyen szituációból képes gólt szerezni. Ez nem is véletlen, hiszen a labdarúgás történetében ő az első játékos, aki több mint száz gólt – pontosan 103-at – jegyez a Bajnokok Ligájában.

Ebben a szezonban nehezen indult a gólgyártás a legrangosabb európai kupasorozatban, hiszen a csoportkörben csak kétszer volt eredményes, ám amikor igazán fontos volt, akkor odatette magát: a negyeddöntőben a Bayern München ellen 180 perc alatt ötöt lőtt, az Atlético Madrid ellen az elődöntőben pedig hármat, és ma este még hátravan a visszavágó.  Nem szívesen bújnánk Jan Oblak, az Atlético Madrid kapusának bőrébe, de szeretnénk egy kis segítséget nyújtani neki (hátha ő is olvassa a Lokált…), így összegyűjtöttük azokat a pontokat, ahová Ronaldo idén szívesen lőtt gólt. Meglepő módon a tíz találatából négyszer a kapu közepét lőtte ki, de háromszor a kapu bal alsó sarkát is bevette. A bal felsőt, a jobb felsőt, illetve a jobb alsót egyszer választotta. Az idei góllövőlistát Lionel Messi vezeti 11 találattal, de ő már nem javíthat, így a portugál valószínűleg megelőzi korszakos vetélytársát.


Ma este Ronaldo tehát bevezetheti csapatát a Bajnokok Ligája döntőjébe. A sorozat történetében még nem volt címvédés, a Real Madrid lehet az ötödik csapat, amely eljut a lehetőségig.

Búcsúzik a Calderón

A visszavágót akár formalitásnak is felfoghatjuk, hiszen nem valószínű, hogy az Atlético Madrid képes lesz 3-0-s hátrányból továbbjutni, Diego Simeone fiai viszont biztos emlékezetessé akarják tenni a Vicente Calderón stadionban lejátszott utolsó európai kupamérkőzést. Jövőre ugyanis már új stadionjában, a 67 ezer néző befogadására alkalmas Metropolitanóban fogadja ellenfeleit a csapat. A Vicente Calderónban 142 európai kupamérkőzéséből az Atlético 104-et megnyert, 24-szer játszott döntetlent és csak 14-et veszített el.

Kapcsolódó Cikkek